16.8 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

EXCLUSIEF BIJ RAPTOP: PRODUCER DONDA NISHA

- Advertisement -
- Advertisement -

De bijna 21-jarige beat composer/producer Donda Nisha is het geheime wapen van artiesten zoals Snelle en Pjotr. Hij en Snelle gaan way back, ze zijn samen gegroeid en vieren nu samen alle welverdiende successen. Een FunX-award in the pocket, multi-platina tracks.. Er is veel gebeurd, er gebeurt veel en er gaat nóg veel meer gebeuren. Donda gunt ons een blik in zijn leven, dus leer de man behind the magic kennen in dit exclusieve interview dat Raptop had met Donda Nisha.

Donda Nisha

We kennen je natuurlijk van Snelle. Alle hits staan op jouw naam. Hoe was deze reis voor jou?


Het is allemaal zo snel gegaan, het voelt als een paar maanden geleden dat Scars uitkwam en alles ontplofte. Ik zie dit echt als het topje van de ijsberg. mensen vergeten vaak dat ik al sinds 2015 met Lars (Snelle) werk, en dat hij daarvóór al bezig was met songs uitbrengen. In die 4 jaar voordat het ging lopen hebben we misschien wel honderden opzetjes gemaakt, Lars had zelfs een soort regel voor zichzelf dat hij elke dag minimaal 1 song moest schrijven (meen ik me te herinneren). Voor mij persoonlijk is het een tijd geweest waar ik bizar veel heb geleerd. Hoe ga je met contracten en labels/publishers om, hoe ga je met de drukte om, met wie ga je wel of niet in zee. Het wordt opeens veel meer dan alleen muziek maken.

View this post on Instagram

Samen Groeien, Groot Dromen.

A post shared by Donda Nisha (@dondanisha) on


Waar wil je nog naartoe? Wat wil je nog bereiken?


Ik wil nog heel veel mooie projecten doen. Nieuw talent ontdekken en ontwikkelen. De sound die we hebben doorzetten. De komende jaren zal de top 40 in Nederland er een stuk muzikaler uitzien dan de afgelopen 5 jaar, dat is precies mijn doel.


Met wie wil je nog samenwerken? Kunnen we ook internationale collabs verwachten?

In Nederland heb ik ondertussen mijn lijstje wel afgewerkt. Heb met heel veel mensen die me hebben geïnspireerd samen kunnen werken. Komende maand komt er een leuke track uit met Pjotr, met een collab waar mensen al lang op wachten. Verder ben ik internationaal bezig in België en Duitsland, veel moois gemaakt met o.a Daniel Busser.

In april zou ik naar Londen gaan om daar sessies te doen maar dat stellen we voorlopig even uit vanwege het virus.Hoe blijf jij jezelf muzikaal uitdagen? 


Goeie vraag!

Uitdaging is super belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Ik heb laatst een basgitaar gekocht, ik speel alleen gitaar en piano dus dit was even een uitdaging. Ondertussen heb ik het een beetje onder de knie maar ik doe nog steeds alles op gevoel.

Donda Nisha keys

Wie zijn jouw role models (producers)? Welke artiest(en) zijn op dit moment jouw grootste invloeden?


Toen ik begon met produceren was ik vooral geïnspireerd door Stargate (2 Zweedse producers van o.a Rihanna, Ne-yo, Katy Perry, Wiz Khalifa) Dr. Dre, Timbaland, Neptunes. Terwijl ik ben opgevoed met Queen, Dire Straits, Acda & de Munnik, Tom Waits, Bob Dylan etc. Ik denk dat het samenvoegen van die genres (plus een beetje klassiek piano) mijn hele sound definieert. Om dit moment luister ik echt alles door elkaar.. van Lady Gaga tot Roddy Ricch, en van Young Sor tot Ludovico Einaudi.


Wat is het beste advies dat iemand jou ooit heeft gegeven? 


Die vraag is super lastig, ik heb veel goed advies en slecht advies gehad. Iedereen heeft natuurlijk altijd een mening. Toen ik net wilde beginnen met muziek maken zei mijn oom tegen me: “Als je muziek wil leren maken, moet je vooral heel goed naar muziek luisteren“. Ik denk dat dat voor een beginnend componist heel goed advies is.


“Onderscheid jezelf van de rest, je hebt geen tag nodig om duidelijk te maken dat jij het bent”.

DONDA NISHA

Wat zou jij willen meegeven aan opkomende producers? 

  • Probeer zoveel mogelijk genres onder de knie te krijgen. Maak Latin, Trap, Future Bass, EDM etc. Ik heb denk ik wel 5x Black & Yellow proberen na te maken, dat is ook super leerzaam.
  • Onderscheid jezelf van de rest, je hebt geen tag nodig om duidelijk te maken dat jij het bent. Als jij goed bent in ukelele of mondharmonica, laat dat dan uitblinken in je producties. Of makkelijker: je hi- hat game, 808’s of snares. Zorg in ieder geval dat jouw sound net anders is dan die van de rest.
  • Blijf altijd bezig! Blijf creëren en oefenen. En weet je niet meer wat je moet maken, luister dan muziek, zet de top 40 van Denemarken aan ofzo, luister iets wat je nog niet kent.

Wat is het grootste misverstand dat mensen hebben bij jou?


Dat het zomaar komt aanwaaien. Natuurlijk heb je een beetje geluk nodig, maar de kansen komen wel als je alles op alles zet.


Als je niet zou produceren, wat zou dan je droombaan zijn? 

Als ik niet zou produceren zou ik waarschijnlijk kok zijn, tuinman of geschiedenisdocent.


Hoe ziet quarantine-life er nu uit voor Donda Nisha?


Quarantaine-life is best druk! Iedereen wil opeens beats hebben om thuis op te schrijven. Daarnaast had ik genoeg tunes liggen die nog af moesten maar waar ik niet aan toe kwam, dus stilzitten hoef ik gelukkig niet!


Waar ben je het meest dankbaar voor?


Ik ben dankbaar voor de mensen die ik tot nu toe heb ontmoet en waar ik mijn passie mee kan delen en me helpen. SO naar team Lieve Jongens, Sony/Atv, Michiel Steenhuis, Oran Vi, Rex Menace. En Thanks Herman Brood Academie dat ik elke week Recmode mag geven!


Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar ak@raptop.nl


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -