15.3 C
Amsterdam
dinsdag, juli 5, 2022

EXCLUSIEF BIJ RAPTOP: HITPRODUCER SHAFIQUE ROMAN AAN HET WOORD

- Advertisement -
- Advertisement -

“Sta altijd open om van anderen te leren, want als je dat doet dan zal dat alleen maar ten goede zijn van je eigen carrière. En wanneer het niet gaat zoals je wilt, probeer je dan te blijven richten op het positieve i.p.v. het negatieve”

SHAFIQUE ROMAN
Shafique Roman

Welke tips zou je geven aan beginnende producers? 


Blijf werken aan je craft en blijf jezelf uitdagen. En zorg dat je jezelf overtreft na een sessie. Sta altijd open om van anderen te leren, want als je dat doet dan zal dat alleen maar ten goede zijn van je eigen carrière. En wanneer het niet gaat zoals je wilt, probeer je dan te blijven richten op het positieve i.p.v. het negatieve. Op deze manier zullen de goede dingen op je pad blijven komen.


Wat kunnen we in 2020 nog van jou verwachten? Naar welke collabs kunnen we uitkijken?


Sowieso veel tracks met o.a. Dyna en Frenna en andere artiesten met wie ik vast samenwerk. Iets om naar uit te kijken is het nieuwe album van Philly Moré. In dit album heb ik al mijn muzikaliteit erin kunnen gooien, dus het voelt ook echt als mijn album. 


Je hebt met een heleboel Nederlandse topartiesten gewerkt zoals Frenna, Boef, Snelle, Bizzey en Jayh. Met welke Nederlandse artiesten en met welke internationale artiesten zou je nog echt graag mee samen willen werken? 


Natuurlijk wil ik graag nummers maken voor grote internationale artiesten maar mijn grootste droom is om een nummer te maken voor Ed Sheeran. Dat is 1 van mijn grote bucketlist punten. Wat betreft samenwerkingen in Nederland, zie ik mezelf wel echt Nederlands muziek maken zoals voor een Marco Borsato en John Ewbank. En wat de Urban Scene betreft maakt het mij niet veel uit. Ik vind het super dope om met talentvolle artiesten te werken. Het maakt niet uit wie het is, zolang we gewoon gekke muziek kunnen maken. 


“Omdat ik zoveel bezig ben met wat ik doe, is het een fijn gevoel om te weten voor wie ik het doe”

SHAFIQUE ROMAN

Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven? 


Ik ben het meest dankbaar voor mijn kring dat bestaat uit mensen die van mij houden, zowel op werk als persoonlijk vlak. Omdat ik zoveel bezig ben met wat ik doe, is het een fijn gevoel om te weten voor wie ik het doe. Ook ben ik blessed met drie geweldige peetkinderen. 


Hoe ziet jouw top 5 rap acts van NL eruit? Waarom deze 5? 


1. Philly Moré:
No doubt op nummer 1! Deze jongen is zo ver vooruit wat betreft zijn teksten, ideeën en concepten. Philly Moré is een born artist, origineel en uniek. 


2. Frenna:
Ik heb Frenna heel lang zien groeien en evalueren in zijn fases. De mate waarin hij groeit en ontwikkeld is ongelooflijk. Hoe je het wendt of keert, Frenna is en blijft een popster. 


3. Fresku:
Fresku ken ik niet persoonlijk maar zijn muziek heeft mij zo enorm geïmponeerd want zijn muziek laat mij zien dat echte HipHop nog in NL nog leeft. 


2. Sevn Alias:
Zodra je een nummer van Sevn hoort, weet je meteen dat hij het is. Hij heeft zo een unieke en herkenbare sound. Ik heb zelf met hem gewerkt. En het tempo waarin hij werkt en hoe hij werkt is heel inspirerend. 


5. Snelle:
Ik heb met Snelle gewerkt en die jongen is zo lydicaal en muzikaal. Hij weet precies wat hij wil. Als je met hem samenwerkt dan weet je dat je voor kwaliteit gaat.


Wat vind je van de Raptop 100 lijst en de Golden Lemon Award? 


Ik vind het dope dat op deze manier, de interactie tussen mensen en de artiesten in de gaten wordt gehouden en dat er stemmogelijkheden voor de luisteraars zijn over wie de Golden Lemon Award wint.


Vorig jaar won Josylvio de Golden Lemon Award 2019. Vind je dit terecht (als je zo de 3 onderdelen boven ziet)? Zo niet, wie had jij het liever zien winnen? 

Ik vind het terecht. Josylvio heeft altijd goede cijfers gehaald en heeft het ook verdiend.

JOSYLVIO GLA2019 WINNAAR


“Dit is iets wat eigenlijk al langer geleden moest gebeuren. “

SHAFIQUE ROMAN OVER MIJNRAPTOP.NL

Wat vind je ervan dat er nu MijnRaptop* is, een Marktplaats voor iedereen in de Nederlandse muziekindustrie? 


Dat is super nice. Dit is iets wat eigenlijk al langer geleden moest gebeuren.  Je kunt je eigen platform en eigen netwerk opbouwen en het feit dat het toegankelijk is voor iedereen maak het makkelijker voor opkomende artiesten en muzikanten. 


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -