13.4 C
Amsterdam
zaterdag, juni 3, 2023

EXCLUSIEF BIJ RAPTOP: HITPRODUCER SHAFIQUE ROMAN AAN HET WOORD

- Advertisement -
- Advertisement -

We noemen Raptop’s nummer 2 van 2019: Frenna, en dan nog Yxng Le, Murda, Priceless, Bizzey, Snelle; de lijst met A-listers houdt simpelweg niet op. Allemaal wereldsterren van eigen bodem die hun muzikale skills bundelden met hitproducer Shafique Roman. Sowieso een naam die je onthoudt. Shafique is verantwoordelijk voor sexy tunes als ‘Hup’ van Bizzey x SFB, en die pittige vibe van 777-prinses Delany vangt ie ook easy in ‘Ik Voel Je’ (co-prod. by Diquenza). We zeggen jullie eerlijk: deze man heeft eigenlijk geen introductie nodig. Kom erachter wie er volgens hem in de top 5 van de Raptop 2020 hoort te staan en naar welk album we dit jaar écht moeten uitkijken in dit interview met je boy Shafique Roman:

SHAFIQUE ROMAN
Foto made by: Marino Cornelia Photography

Wanneer ben je volgens jou écht succesvol als producer? 


Succes komt meer in fases. Wanneer je je in elke fase probeert te overtreffen, krijg je ook het gevoel dat je richting succes gaat. Succesvol zijn zie ik ook als dat je de dingen waarmaakt die je altijd voor ogen hebt gehad. 


Hoe blijf jij jezelf muzikaal uitdagen? Wat doe je bijvoorbeeld als je geen inspiratie hebt? 


Ik reis vaak door mijn Spotify playlists af om inspiratie op te doen. Ik ben opgegroeid met vele muziekgenres waardoor ik die elementen die mij triggeren kan toepassen en vervormen in mijn perspectief en mijn muziek. Ook is het heel goed om even afstand te houden en je terug te trekken naar je familie en geliefden om jezelf op te laden zodat je de volgende keer weer kan knallen in de sessies. 


Je hebt producers die heel goed zijn in het maken van muziek (instrumenten bespelen, tunes maken, etc,) en je hebt producers die beter zijn met het optimale geluid eruit te halen, mixen en masteren. Als wat voor soort producer zie jij jezelf en op welk vlak kan jij jezelf nog verbeteren in het produceren? 


Ik zie mezelf meer als een combinatie van producer en muzikant. Dat is dan ook een van mijn sterkste kanten. Wat ik graag zou willen leren is het masteren. Dat is een vak apart en het heeft jaren nodig om dat op een hoge level te kunnen. Maar dat is wel iets wat ik graag zou willen leren. 

SHAFIQUE ROMAN
Foto made by: Marino Cornelia Photography


Met welke DAW (het liefst) werk jij en waarom? 


Ik werk met FL Studio. Ik ben begonnen met Cubase en vervolgens Logic. Maar toen ik uiteindelijk Popmuziek ging maken kwam ik steeds meer in aanraking met FL Studio en dat past ook veel beter bij mij. 


Elke producer heeft zijn eigen kwaliteiten, maar wie is voor jou de allerbeste producer ter wereld? 


Voor mij is er geen ‘’de beste producer van de wereld’’ hoewel er een aantal iconen in de wereld zijn die duidelijk gamechangers zijn. 1 van mijn vele voorbeelden zijn Timbaland, Dr. Dre, Pharrell en Scott Storch.


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -