16 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

DORDRECHT’S FINEST: DIT IS PRODUCER SOUTHBEATS

- Advertisement -
- Advertisement -

We hebben vandaag weer een exclusiefje voor je: de (bescheiden) Afghaanse hitproducer Southbeats. Wonend in Dordtje represent deze man de successen van onder andere grote spelers als Boef, Sevn Alias en Ismo. Je moet ‘m sowieso kennen van Hosselen en Paperchase, want deze tunes zijn samen bijna 40 milli views waard op YouTube!

Saïd Nawrozzada, zoals de producer echt heet, heeft ook zijn struggles gehad. Lees in dit exclusieve interview met Raptop hoe hij hiermee is omgegaan.

SOUTHBEATS

Je bent een 4x Platinum producer en hebt samengewerkt met o.a. Boef, Sevn en Ismo. Wat wil jij nog bereiken als producer?


Vanaf de dag dat ik ben begonnen met muziek tot nu heb ik 70 a 80% het zelf gedaan (netwerken, kennis opdoen etc) dus het zal niet makkelijk zijn om bij bepaalde artiesten in hun netwerk te komen.

En natuurlijk mijn samenwerkingen met BOEF en Ismo voortzetten, ook hoop ik weer op een dag met Sevn te kunnen werken.

Ik hoop samenwerkingen te kunnen hebben met de jongens die ik heb opgenoemd en ook mijn samenwerkingen kunnen voortzetten met artiesten waarmee ik gewerkt heb.

BOEF is één van die jongens, als ik zo terug kijk hebben we toch echt wel een stukje geschiedenis op de kaart gezet! Hosselen, Paperchase, Slaaptekort album, dit waren dingen die ik niet zag aankomen. Soms kijk ik naar me platen op de muur dan denk ik van “damn dat was een tijd toen het nog lekker ging”! We spreken elkaar heel soms, hopelijk kunnen we weer wat doen!

Je vindt Eminem en Dr.Dre dope. Heb je zelf weleens nagedacht om een rap carrière te starten? En in hoeverre hoor je deze twee artiesten terug in jouw beats?

Het is bij mij begonnen met Em en Dre ja, Dre is 1 van mij favoriete producers. Ik kreeg van de buren ‘The Eminem Show’, dat album vond ik zo hard dat ik ging onderzoeken wie Eminem was en wie Dr. Dre was, vanaf dat moment wou ik ook beats maken. Hun soort maak ik nog wel regelmatig, maar nu is het veel afro en drill, dus dat je hun terug hoort op de beats is veel minder. Af en toe als ik een beat maak heb ik wel bepaalde flows in me hoofd maar ik zie mezelf niet later rappen.

“Tegenslagen maken je niet alleen sterker, maar ook scherper.”

SOUTHBEATS

Als je kijkt naar jouw ontwikkeling als producer; welke ervaringen of tegenslagen hebben jou het meest gevormd tot wie je nu bent?


Veel kennis opdoen via betrouwbare mensen of internet, tegenslagen krijgen we allemaal maar dat hoort erbij. Pijnlijden is niet cool maar het moet, er zijn altijd redenen waarom het gebeurt. Ik heb zelf in een situatie gezeten tussen 2017 en 2018 en dat was goed bijten, ik heb even depressieve momenten gehad. Alles kan goed gaan maar voordat je het weet kan je tussen rotzooi komen en dan gaat het bergafwaarts en als jij niet goed wordt opgevangen, dan blijf je maar glijden. 

Ik ken de klappen van de zweep, ik heb echt op de bodem gelegen dus ik kan echt aan de mensen vertellen hoe het is om weer overeind te komen. Sinds september 2018 ben ik weer vrij van papierwerk en stap voor stap begon ik weer met netwerken en mensen benaderen voor een masterclass. Het duurde best lang om te accepteren, want ik zat ermee, maar achteraf ben ik wel blij, tegenslagen maken je niet alleen sterker, maar ook scherper. Zo zie je ook wie wat doet en het beste met je voor heeft. 

Je hebt mensen die jou willen helpen zodat je beter wordt maar je hebt ook mensen die jou willen helpen zodat zij beter kunnen worden en van jou kunnen profiteren. Blijkbaar zat ik dus bij het laatste, alleen bij het begin besefte ik dat niet. Mensen vertrouwen is niet makkelijk maar toch gaan wij met diegene snel de zee in. En als je niet oplet kunnen dat soort mensen jou makkelijk laten verdrinken, dus wat ik bedoel is dat mensen jou als een prooi zien en veel dingen voor je gaan regelen en jou helpen met situaties – en eindstand alles gaat fout.

Er werd ruzie gemaakt vanuit mijn naam, dat was niet de bedoeling, maar ik wist totaal niet waar ik was beland. Soms moet je mensen achterlaten en alleen doorgaan en dat heb ik ook moeten doen, maar wel op een nette manier. Gelukkig hielp een oud-collega mij die veel kennis heeft en stap voor stap kwam alles goed. Het verhaal is eigenlijk veel langer maar wie weet vertel ik het wel in de toekomst. Nu zie ik dat alles beetje loop qua netwerken, artiesten benaderen, ingangen openen!

Dit heeft mij wel sterker gemaakt en scherper.

SOUTHBEATS

Wie zijn volgens jou de meest onderschatte artiesten in de Nederlandse scene op dit moment? Wie gaat volgens jou dit jaar echt overnemen en waarom denk je dat?


Is best wel een lastige vraag, d’r zijn aardig wat goede artiesten. Gadaffi vind ik wel hard, zwaar underrated en humble ook, Cedje gaat ook lekker deze tijden! Ik ken ze ook gewoon persoonlijk. Jongens zoals Miggs de Bruijn, Ismo, Kosso, Momi, Lijpe etc. mogen ook best wel meer waardering krijgen vind ik.

Die jongens zijn al jaren bezig, maken lekkere muziek maar toch zie je dat er een bepaalde waardering ontbreekt. Momi, Miggs, Kosso en Lijpe heb ik wel eens ontmoet, zijn hele goeie broeders van me en Ismo heb ik nog niet ontmoet maar dat gaat zeker wel komen.

“Voor mij is het altijd belangrijk geweest om mezelf te blijven. Ik houd ervan om de jeugd te kunnen motiveren”.

SOUTHBEATS


Wat maakt jou uniek als producer?


Eerlijk gezegd nooit aan gedacht maar hier en daar zeggen mensen wel eens “Southbeats je bent rustig, je bent humble je reageert op je dm’s etc.”. Dat geeft een fijn gevoel. Voor mij is het altijd belangrijk geweest om mezelf te blijven. Ik houd ervan om de jeugd te kunnen motiveren. Ik ben geen top producer, super producer of een dope producer ik ben gewoon een producer, aan het einde van de dag ben ik gewoon Said, maar tot deze dag krijg ik toch hier en daar berichten van jonge strijders die mij als een voorbeeld zien. Dat waardeer ik heel erg, als ik de jeugd wat kan leren dan doe ik dat zeker! Graag zou ik één van de boegbeelden in deze scene willen zijn!


Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen en van wie kreeg je dit advies?


Nooit zomaar tekenen, zoveel mogelijk zelf doen. Hier en daar werd dat wel eens gezegd door goede mensen die ik ken.


Wat zijn de grootste fouten die je kunt maken als beginnend producer?


Contract tekenen zonder te gaan kijken, maar toch ben ik blij dat het gebeurd is, al was ik geen beginnende producer, want dit was in 2017 Soms vraag ik me af: “wat als ik niet getekend had hoe zou de situatie dan zijn ?” Dat zijn vragen die je soms blijft vragen aan jezelf !

“Soms hebben we spijt van iets wat we hebben gedaan maar later worden we dankbaar want we hebben ervan geleerd”.

SOUTHBEATS

Heb je liever spijt van iets dat je wél hebt gedaan of van iets dat je níet hebt gedaan en why?


Het verschilt denk ik maar het hangt ook van af wat de situatie is. Soms hebben we spijt van iets wat we hebben gedaan maar later worden we dankbaar want we hebben ervan geleerd. En soms hebben we spijt dat we bepaalde dingen niet hebben gedaan en later gaan we er akkoord mee dat het toch een keuze was.


Hoe ziet een perfecte dag eruit voor Southbeats?


Wanneer ik lekker muziek kan maken en dat doe ik iedere dag na werktijd en weekends volop. 

Southbeats

Als je morgen wakker zou worden met één superkracht, welke zou je dan kiezen? 


Kunnen vliegen.


Hoe ziet quarantine-life eruit voor Southbeats?


Ik heb geen quarantine-life, ik werk in de import/export. 


Waar ben je het meest dankbaar voor? 


De support van me ouders, support van de homies, support van de artiesten en mensen die checken hoe het met je gaat. De talent die ik heb, ik ben gelovig dus ik ben dankbaar voor ieder dag die we leven. 


Wat vind je ervan dat er nu met MijnRaptop* (MRT) een Marktplaats is voor iedereen binnen de muziekindustrie in Nederland?


Wel flex, altijd nice en interessant als er meer platformen komen !


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -