1.4 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

DIT ZIJN DE GROOTSTE HIPHOP FESTIVALS VAN EIGEN BODEM

- Advertisement -
- Advertisement -

Helaas zit een festivalseizoen er niet in dit jaar. Normaal gesproken had je natuurlijk al lang je kaartjes voor je favoriete hiphop festival gescoord. De grote vraag is natuurlijk: wanneer kunnen we weer naar die fissa’s gaan? Daar hebben we helaas het antwoord niet op. Wel kunnen we je helpen met je planning voor het volgende festival seizoen met deze lijst van de grootste hiphop festivals in Nederland. Let’s go!


WOO HAH!


De lijst begint met het allergrootste hiphop festival van Nederland; WOO HAH! Dit pareltje wordt al sinds 2014 georganiseerd in Tilburg. De organisator van het festival is Mojo Concerts, die ken je vast wel. Zij organiseren ook heel veel andere mega festivals zoals Pinkpop, North Sea Jazz Festival en Down The Rabbit Hole. Daarnaast houdt Mojo zich bezig met het boeken van artiesten in bekende zalen waaronder Paradiso, Melkweg en Tivoli 013.

Wat WOO HAH! zo leip maakt is dat zij een unieke mix aan artiesten bieden, zowel uit Nederland als uit het buitenland. En we hebben het hier niet bepaald over de kleine spelers. Hier een kleine greep van de line-ups door de jaren heen. Tijdens de eerste editie in 2014 trad Chance The Rapper op, in 2015 kwamen Big Sean, Travis Scott en Joey Bada$$$ langs. Ook Fresku, Cho en MocroManiac waren hierbij aanwezig. In 2017 bestond de line-up uit Bryson Tiller, Travis Scott, Gucci Mane, Mac Miller, Post Malone en ook Jonna Fraser, Kevin, Josylvio, Ares en Leafs.

Tijdens dit festival kan je niet alleen lekker gaan op de allerhardste artiesten, er is ook een skatebaan waar demo’s van professionele skaters plaats vinden en er wordt live graffiti art gemaakt op het terrein. Sinds 2017 kan je niet één, maar twee dagen naar dit festival. Maar daar hield het niet op, in 2018 kreeg het festival een nieuwe locatie en vond het zelfs 3 dagen lang plaats. Ziek toch?

Je tickets voor dit jaar kan je behouden of inruilen, je kan ook alvast je kaartje voor 2021 halen, mocht je alvast je spot willen reserveren voor een van de grootste hiphop festivals in Nederland.

Foto made by: Willem van Breugel

Appelsap Fresh Music Festival


Deze fissa is al jaren een begrip in de hiphopscene. Niet gek, want dit festival is het allereerste hiphop festival dat in Nederland georganiseerd werd. Al sinds 2000 kan je hier feesten in het Oosterpark in Amsterdam-Oost. In 2017 kreeg het festival de Amsterdamprijs voor de kunst. Dit is een prijs voor organisaties waarvan gevonden wordt dat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de kunst en cultuur in Amsterdam. ‘Appelsap is a culture’ is dan ook geen misplaatste uitspraak. Ook dit festival hoort tegenwoordig bij de grootste hiphop festivals in Nederland.

Het festival is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Drie jonge jongens woonden aan het Oosterpark in Amsterdam. Het park was hun hangout spot waar ze iedere dag kwamen om te chillen of om te voetballen. In het park staat een overdekte koepel met een kleine verhoging, ook wel de muziekkoepel genoemd.  Voor de eerste editie in augustus 2000 vroegen ze Mr. Wix en DJ SP om te komen draaien. Het was heerlijk weer die dag en het feest werd een succes. 

De jaren daarop bleef het festival met de jaren groeien. In 2009 was er niet alleen plek voor hiphop maar ook voor soul, jazz en disco. De main focus is altijd hiphop gebleven. 

Sinds enkele jaren heeft 101 Barz een eigen stage op Appelsap festival en brengen zij ieder jaar een harde sessie uit waarbij verschillende artiesten samenwerken. De sessie van 2015 heeft bijna 1.8 miljoen weergaven. Op deze gruwelijke track hoor je verses van Adje, Mocromaniac, Innecent, LouiVos, 3Robi en Mula B

De line-up van dit jaar was nog niet bekend, op de line-up van vorig jaar stonden namen als The Opposites, Lil Kleine, Maleek Berry, Wilde Westen, Ares, Idaly, Latifah en Poke. 

Foto made by: Joel Frijhoff

OH MY! MUSIC FESTIVAL


OH MY! Is een redelijk nieuw festival dat sinds 2018 georganiseerd wordt. Dat is geen reden om deze fissa niet serieus te nemen, want dit is een van de grootste hiphop en R&B festivals van deze soort en trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Ook dit festival serveert een heerlijke mix van internationale sterren en talent van eigen bodem. Niet alleen de grootste namen zijn aanwezig, ook opkomende artiesten wordt hier een podium geboden. De eerste editie van het festival vond plaats in het Arena Park in Amsterdam Zuidoost. Deze editie vond op één dag plaats en bestond uit vier verschillende stages om los te gaan. De headliners van dat jaar waren niemand minder dan Wiz Khalifa, French Montana, Young Thug, T-pain en Big Sean. Toen al behoorde dit festival tot de grootste hiphop festivals in Nederland.

Al in het tweede jaar dat het festival werd georganiseerd werd er een tweede dag, en dus een dubbele line-up toegevoegd. De grote namen van dat jaar waren Meek Mill, Lil Baby, Tory Lanez, Trey Songs en Giggs. Andere Nederlandse artiesten die aanwezig waren: Josylvio, Mula B, Chivv, JoeyAK, Bollebof en Tabitha. 

In 2020 zou het festival zich verplaatsen naar Almere strand. Helaas kan deze editie niet door gaan, en dat is heel jammer. De line-up uit dat jaar bestond namelijk onder andere uit Tyga, A Boogie wit da Hoodie, Burna Boy, Bow Wow, Frenna, Josylvio, Henkie T, Lijpe, Sevn Alias, Kevin, Ashafar en Bryan MG.

Ook voor dit festival kan je je kaartjes houden. Welke artiesten er in 2021 in de line-up staan is alleen nog niet bekend. Wil je sowieso gaan? Dan kan je via de website alvast je ticket halen!

Bron

TIKTAK events


TIKTAK is een naam die je overal wel voorbij hoort komen. Zij organiseren meerdere feesten in verschillende steden per jaar, bijvoorbeeld op new years eve, koningsnacht en tijdens ADE. TIKTAK is een cross-over tussen urban, hiphop en R&B, maar ook house, dubstep, pop en moombahton. Ook staat TIKTAK bekend om hun harde line-up van de grootste artiesten. TIKTAK valt onder de organisator E&A Events, zij organiseren festivals in heel Nederland waaronder Summerpark Festival, Kingsland en Don’t Let Daddy Know. 

In de beginjaren van TIKTAK hadden zij vaak geen eigen festivals, maar hostten zij een stage op vele grote festivals. Sinds enkele jaren hebben zij nu ook een eigen festival. In 2019 vond het festival in Rotterdam plaats. Op deze editie waren onder andere Lil Kleine, Ronnie Flex, Frenna, Josylvio, Jonna Fraser,Tabitha en Sevn Alias aanwezig. 

Over het TIKTAK festival is nog niet definitief bekend of het afgelast wordt, houd vooral hun socials in de gaten!

Bron foto

Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -