1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

DIT IS HOE DE GOLDEN LEMON AWARDS DE SCENE PUSHEN

- Advertisement -
- Advertisement -

Dit jaar is het alweer de derde keer (!) dat we de Golden Lemon Awards organiseren. Wat in december 2019 begon als een shout out naar de scene is nu uitgegroeid tot iets legits waar we heel trots op zijn. Maar wat is de deal eigenlijk met die GLA?

First things first: fa’ka met die naam? Lemons? Van goud? Hiervoor pakken we ff een ander continent erbij: Rusland. Daar staat een lemon (‘limon’) gelijk aan een millie. Wij hebben daar ons eigen sausje aan toegevoegd: je moet door het zure heengaan om die millie te bereiken. Altijd op je shit zijn, the grind never ends gewoon. De meesten van ons relaten wel met die levensstijl.

De Golden Lemon Awards zijn niet zoals andere awardshows. Er zijn eigenlijk maar 3 categorieƫn: de Legend Appreciation Award, de Talent Award en een award voor de #1 van de Raptop 100 lijst. In 2019 ging deze eer naar die strijder van een Josylvio en vorig jaar mocht Boef zich de #1 noemen.
De Legend Appreciation Award is speciaal bedoeld voor de grondleggers van de Nederlandse scene – de pioniers die de weg hebben geplaveid voor de huidige generatie. Back in the day toen er met hip hop/rap niet zoveel stacks gemaakt kon worden, waren zij daarrr brada. Dus een shout out naar hen.
De Talent Award gaat elk jaar naar een opkomend en veelbelovend artiest, iemand die pas net is begonnen, en waar wij veel vertrouwen in hebben.
En last but not least, de felbegeerde #1 spot in de Raptop 100 lijst. Deze wordt uitgereikt aan degene die de hele gimma on lock heeft. De Raptop 100 lijst wordt samengesteld aan de hand van publieksstemmen, statistieken (streams en views) en een vakjury. Legit as fuck dus.

Er is tantu veel Nederlandstalig talent, dus vandaar dat een lijst wel handig is om nieuwe artiesten op je radar te krijgen (en de lijst is waardevol voor festivalprogrammeurs bijvoorbeeld, of boekingskantoren). Door wat love te gooien op minder bekende artiesten groeit de scene. En als de scene groeit, krijgt iedereen meer kansen. Managers, videoclipmakers, producers, creative directors, iedereen groeit mee. En dƔt is wat we willen. Samen groeien, creatives connecten, samen bouwen en samen de vruchten plukken.

Vanwege corona deden we het vorig jaar anders. Check GLA20 hieronder:

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -