DEZE RAPTOP 100 ACT IS AMBASSADEUR VAN DE VRIJHEID 2020!


Het Nationaal Comité vier en vijf mei heeft vrijdagochtend bekendgemaakt wie de Ambassadeurs van de Vrijheid zijn die op 5 mei 2020 op de 14 Bevrijdingsfestivals door heel Nederland gaan optreden. Zangeres Roxeanne Hazes, Snelle & de Lieve Jongens band, dj duo Lucas & Steve en dj-trio Kris Kross Amsterdam vliegen door heel het land in dit lustrumjaar, waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, in helikopters van Defensie van Bevrijdingsfestival naar Bevrijdingsfestival.Om de festiviteiten rond 75 jaar vrijheid extra kracht bij te zetten zijn er dit jaar geen drie maar vier Ambassadeurs van de Vrijheid.


Zie hieronder de Ambassadeurs van de Vrijheid 2020Roxeanne Hazes


Roxeanne over haar Joodse oma, van wie een groot deel van de familie tijdens de oorlog is vermoord: “Ik wilde alles over de oorlog weten, maar het maakte me tegelijkertijd ook verdrietig.”


Lucas & Steve


Dj-duo Lucas & Steve, die tevens in de DJ MAG Top 100 staan wederom, vinden het een enorme eer om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Toen Steven dit vertelde aan zijn oma was zij ontroerd: “Dat ik als ambassadeur het verhaal doorgeef over wat haar generatie is overkomen, raakt haar echt.”


Kris Kross Amsterdam


De mannen van Kris Kross Amsterdam (KKA) delen het verhaal over het verleden van hun opa’s in voormalig Nederlands-Indië, waar een van hun opa’s vlak na de Tweede Wereldoorlog als dienstplichtig militair naartoe werd gestuurd.

De verhalen worden in aanloop naar 5 mei gedeeld op www.bevrijdingsfestivals.nl


Snelle


Snelle, de rapper die nu de nummer 6 positie warm houdt in de Raptop 100, zal samen met zijn ‘Lieve Jonges band’ optreden in de volgende steden: Bevrijdingsfestival Limburg, Brabant, Utrecht en Gelderland.

Ambassadeurs van de Vrijheid Snelle

Welke van de 4 acts zou jij graag willen zien optreden en in welke stad zal jij aanwezig zijn? Laat het ons weten in de comments!


Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar [email protected]


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


Geen reactie's

Geef een reactie