16 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

DEZE NEDERLANDSE HIPHOP PODCASTS WIL JIJ NU METEEN LUISTEREN

- Advertisement -
- Advertisement -

De podcast is echt een upcoming medium. Overal zijn tegenwoordig podcasts over te beluisteren. Van boeken tot films en series en van moordverhalen tot politiek nieuws. Maar wij zouden Raptop niet zijn als wij jou niet zouden inlichten over de crème de la crème als het gaat om Nederlandse Hiphop podcasts. Daarom van ons: de grootste Nederlandse hiphop podcasts om nu te luisteren.


DE WOORDENSCHAT

podcast

De woordenschat podcast

Dit is de podcast achter de oh zo bekende Woordenschat playlist op Spotify. Presentatrice Veronica van Hoogdalem (die je nog zou kunnen kennen van bijvoorbeeld TMF, mocht je uit die tijd komen) interviewt iedere week één of meerdere artiesten die voorkomen in de playlist. In de podcast bespreken ze opkomende tracks van de artiesten, hun inspiratie en het creatieve proces achter het maken van muziek. In de laatste aflevering is Chivv te gast en vertelt hij over zijn nieuwe album Un4gettable Nights. Hij vertelt over zijn reis naar Ghana en over de verbroedering met andere artiesten die door de Coronacrisis plaatsvindt. Ook doet hij een boekje open over ex-collega Henkie T. Als je fan bent van de Playlist is deze Nederlandse hiphop podcast zeker een aanrader.


Day1

podcast

DAY1 JAYJAY BOSKE

Day1 is een platform gelanceerd door voormalig rugbyspeler turned presentator JayJay Boske. Day1 heeft een YouTube kanaal waar de focus vooral ligt op auto’s. Het motto van DAY1 is: Elke dag is een nieuwe kans om beter te worden dan dat je gister was, om meer uit het leven te halen en de mensen om je heen te inspireren. Ook organiseren ze regelmatig events en kan je op hun website terecht voor merchandise. In hun podcast, die onder andere te beluisteren is op Spotify en Youtube, nodigen ze regelmatig belangrijke figuren uit de hiphop scene uit om het te hebben over ondernemen, succes en het maken van carrière. Naast mensen uit de hiphop wereld schuiven ook regelmatig andere gasten aan zoals Youtubers, (oud)voetballers, DJ’s en bekende topsportfiguren.

Check hun podcast op YouTube:


CONVO TALKSHOW

NEDERLANDSE HIPHOP PODCASTS

In deze talkshow bespreken Défano Holwijn, Armin Shah en Yuki Christus iedere week de laatste ins en outs binnen de (hiphop)cultuur. Onderwerpen die naast hiphop vaak worden behandeld zijn fashion, sport en entertainment. Ook bij deze podcast komt er altijd een gast langs, dit zijn vooral mensen die een belangrijke rol spelen binnen de hiphop. Omdat deze podcast zo actueel is wordt er ook veel gesproken over de laatste ontwikkelingen binnen de cultuur. Zo was in de nieuwste aflevering Negativ te gast om met de boys te praten over de Black Lives Matter-movement, het protest op de Dam en de ontwikkelingen in Nederland en in de VS. De podcast voelt vaak als een echt gesprek tussen matties en is daarom leuk om te beluisteren. Vaak heb je het idee dat je zelf ook aan tafel zit. Wat we eigenlijk bedoelen te zeggen: je loopt achter als je deze podcast nog niet hebt gecheckt. 


Benieuwd? Luister de podcast hier: https://podcastluisteren.nl/pod/CONVO-Talkshow


ROOKWORST DE PODCAST

Rookworst de podcast

Vraag ons niet waarom de podcast zo heet, maar we raden deze zeker wel aan. Momenteel staan er twee afleveringen online en deze zijn zeker jouw tijd waard. De podcast is een initiatief van Noah’s Ark. Hef is de host van de podcast en samen met een groep artiesten en andere belangrijke figuren bespreken zij precies waar ze op dat moment zin in hebben. Binnen een relaxte setting waar de Hennessy rijkelijk vloeit komen er verschillende onderwerpen aan bod. Het is vooral een spontaan en ongecensureerd gesprek waarin eigenlijk geen onderwerp te gek is. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: Waarom gaan we vreemd? Wanneer is een track een hit? En wat is de beste artiestendeal? Aan tafel schoven eerder al personen aan als: Sevn Alias, Spanker, Rotjoch, Josylvio, Kevin, Ashafar en Adje. Deze podcast is lekker om te luisteren als je zelf ook een drankje in je hand hebt of wanneer je zin hebt om even je hoofd leeg te maken.

Check de misschien de de grappigste Nederlandse hiphop podcasts hier:


ADF

podcast


NEDERLANDSE HIPHOP PODCASTS

Deze podcast heeft vier hosts: Ronnie Flex, Caza, Cartiez en Lips. Deze podcast is ook vooral gefocust op actualiteiten en heeft iedere week een andere gast. In deze podcast draait het allemaal om positiviteit en inspiratie. In de laatste aflevering was Adje bijvoorbeeld te gast en hebben ze een gesprek over streetknowledge, muziek en geld verdienen. Ben je fan van deze gasten en benieuwd wat hen wekelijks bezighoudt? Check dan hun podcast.

Deze podcast kan je onder andere beluisteren op YouTube:


WILDE HAREN

podcast

NEDERLANDSE HIPHOP PODCASTS

In de Wilde Haren podcast spreekt Jiggy Djé live op YouTube of Instagram met verschillende bekende figuren over jong, enthousiast en roekeloos zijn in een wereld die je vanaf jongs af aan al stuurt op structuur en organisatie. Ook in deze podcast komen iedere week verschillende gasten langs om te praten over hun ervaringen. In de laatste aflevering van 15 april was Spacekees te gast en spraken ze over hoe hij de quarantaine ervaart. Omdat de podcast live is, is er vaak een publiek dat tijdens de podcast vragen kan stellen aan de gast. 

Benieuwd naar deze podcast? Hier is hij onder andere te beluisteren:


NANDOLEAKS

Real Talk

NEDERLANDSE HIPHOP PODCASTS

Deze podcast wordt gepresenteerd door je favoriete FunX DJ: Fernando Halman. Iedere week zit Fernando met een artiest om een echt heart-to-heart gesprek te hebben. Het doel van de podcast is om de gasten het gevoel te geven dat ze alles kunnen vertellen zonder dat ze daarover beoordeeld worden. In real talk hoor je vaak echte verhalen van verschillende artiesten. Hoe zijn ze gekomen waar ze nu staan? Wat zijn hun struggles en valkuilen? Wat zijn hoogtepunten of juist dieptepunten geweest? De podcast heeft gasten gekend als Kempi, Ismo, Mula B en Josylvio. De laatste aflevering was 3robi te gast. Tijdens het gesprek met Fernando vertelt de rapper over zijn vertrek bij Wilde Westen, zijn nieuwe plannen met zijn eigen label en de voetbaldroom die hij ooit heeft moeten laten gaan. Vaak kom je dingen te weten die je nog niet wist over je favoriete artiest. Daarom raden wij jou zeker aan om een middagje vrij te maken voor deze podcast.

De podcast is onder andere te beluisteren via:


Naar welke Nederlandse Hiphop Podcasts luister jij het meest. Laat het weten in de comments en zijn er meer podcasts die we moeten luisteren? Laat het weten in de comments.

Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -