16 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

DE TIJGER UIT MOKUM: GIANSKI

- Advertisement -
- Advertisement -

Straight outta Mokum komt Gianski ons blessen: Een multitalent met Yugo roots en een ijzersterke track record in het creëren van een originele sound. Zijn stem herken je meteen, want niemand neemt je zo mee in een track als deze man. Hij klinkt als André Hazes met een hele smoothe D’Angelo twist, dus geen wonder dat hij die guy is die alle guys willen zijn. Gians is volgens Sarita Lorena één van de meest onderschatte artiesten en wij zijn het daar 100% mee eens. Deze baas heeft genoeg epic tunes op z’n naam en ziek veel talent waar menig ander artiest voor zou killen. Of je nu een trapbeat of een R&B flow naar ‘m gooit, deze koning verandert het in pure magie. Zijn album ‘Waterpark’uit 2019 bestond alleen maar uit pareltjes en met de single ‘Chase’(ft. Skv3) tikt ie ruim 30k streams op Spotify. Gianski is een strijder zoals ze ze tegenwoordig niet meer maken en verdient alle fucking shine. Lees in dit interview met Raptop hoe deze legend zijn moves maakt.

Foto made by: Daan Stoof

Je hebt op jonge leeftijd al struggles gekend. Hoe heeft dit invloed gehad op jou als artiest en als songwriter?

Vroeger had ik niet echt iemand om mee te praten en therapie werkte destijds niet echt omdat ik heel chaotisch was. Erover te schrijven hielp mij om het te verwerken en ik merkte dat al mijn pijn heel goed in tracks gestopt kon worden.


Wanneer besefte je dat je artiest/song writer wilde worden? Was dat een specifiek moment of een specifieke ervaring?


Ik vond muziek maken altijd al heel leuk om te doen. Toen ik dat steeds serieuzer begon te nemen, merkte ik dat het werd opgepikt door mensen uit mijn omgeving. Ik heb veel mensen leren kennen en zo is het balletje gaan rollen. Ik merkte ook dat ik goed kon schrijven en in teamverband kon werken. Zelf luister ik naar ontzettend veel diverse genres. Dat maakt mij een echte kameleon in de studio.


Naast dat je zelf artiest bent, schrijf je ook liedjes voor anderen. Op welke tracks die je voor anderen hebt geschreven ben jij het meest trots en waarom juist die tracks?


Er komt binnenkort een track aan van Guus Mulder die is geschreven samen met Okke Punt .. dat is echt een top track! Daarnaast was mijn sessie met Glennis Grace eentje waar ik altijd van droomde. Daar ben ik echt trots op.


Wat is je favoriete track van jezelf en waarom? Hoe lang heb je eraan gewerkt?


Het nummer ”Net als jij’’. Ik was helemaal kapot van een aantal gebeurtenissen en ik hoorde een gitaar loop. Toen heb ik in 1 keer die track eruit gefreestyled. Die song vind ik nog steeds heel erg tof, want elk woord raakt enorm diep.


Op welke manier hoor je jouw Yugo roots terug in je muziek?


Kijk, ik ben een zigeuner. Het zit in mijn bloed. Dus als ik geen muziek zou maken in de studio zou ik dat thuis met familie doen. Zigeunermuziek is gevoel, dus die emotie hoor je ook terug in mijn stem en muziek.


Wat was het beste advies dat iemand jou ooit heeft gegeven qua muziekcarrière en wie gaf dit advies?

Wees geduldig en ga niet perse met de stroming mee. Je moet een gat in de markt vinden, want als je zoals de rest van de markt klinkt doe je niet echt mee.


“Zelfs als niemand in je gelooft moet je doorgaan, want dit is iets wat je voor jezelf doet.”

GIANSKI

Welk advies zou jij geven aan jonge en beginnende artiesten?


Werk volgens een stappenplan en werk je visie uit. Zelfs als niemand in je gelooft moet je doorgaan, want dit is iets wat je voor jezelf doet. En als anderen het dope vinden is het een win-win!Je hebt een veelzijdige muziekstijl. Hoe belangrijk vind jij het om te experimenteren als artiest?


Zelf vind ik het heel belangrijk, maar het hangt van de artiest zelf af en in welke genre je zit. Uit je comfortzone stappen is nooit verkeerd want zo leer je nieuwe dingen.


Je hebt een veelzijdige muziekstijl. Hoe belangrijk vind jij het om te experimenteren als artiest?

Zelf vind ik het heel belangrijk, maar het hangt van de artiest zelf af en in welke genre je zit. Uit je comfortzone stappen is nooit verkeerd want zo leer je nieuwe dingen.


Wanneer ben je als artiest ‘succesvol’ in jouw ogen?

Als je impact hebt gemaakt op mensen en je zelf gelukkig bent met waar je staat en wat je doet.


Wat kunnen we in 2020 nog van jou verwachten (collabs of projecten bijvoorbeeld)?


2020 is een ‘level-up’ jaartje! Verwacht heel veel featurings met toffe artiesten en solo een aantal MEGA glijers!

https://www.instagram.com/p/B-9rseppVtH/

Wat is het grootste misverstand dat mensen hebben bij jou? 


Dat ik een echte tijger ben… ben gewoon een mens!

Waar kunnen we Gianski voor wakker maken?


Voor mijn wijfie!


Als er een film komt over jouw leven, welke acteur wil je dan dat jou speelt?

Johnny (Gianni) Depp natuurlijk!


Als je één dag een vrouw zou zijn, wat zou je dan allemaal doen?

Dan zou ik heel de dag naar Gianski luisteren!


Waar ben je het meest dankbaar voor?

Dat ik kanker heb overleefd en muziek kan maken!


Hoe ziet quarantine-life eruit voor Gianski? 

Veel FIFA, veel COD Warzone en héél veel muziek.


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -