1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

DATUM & LOCATIE GOLDEN LEMON AWARDS BEKEND!

- Advertisement -
- Advertisement -

Het gaat gebeuren! Op zondag 29 december 2019 wordt de nummer één Nederlandse rap act van 2019 bekend gemaakt in Club Villa Thalia te Rotterdam tijdens de Golden Lemon Awards (#GLA2019). 
GOLDEN LEMON AWARDS #GLA2019


In het afgelopen jaar waren er meer dan 150 artiesten in de race om kans te maken op deze prijs, de nummer één rap act van het jaar. Van 19 augustus t/m 4 november waren de stembussen geopend en konden mensen stemmen op hun top 5 rap acts van het afgelopen jaar. Dit is in massale aantallen gebeurd. 

Om daarna de awards zo eerlijk mogelijk te houden is de ranking deels gebaseerd op een aantal punten en vraagstukken. Hoeveel YouTube en Spotify streams heeft de artiest in het afgelopen jaar behaald? Hoeveel weken heeft de artiest in de charts gestaan? Hoe consistent is de artiest in de afgelopen jaren geweest? 

Hieruit is er een tijdelijke top 100 lijst gecreëerd. Na het sluiten van de stembussen en het in kaart brengen van de bovenstaande vraagstukken, is er nog een speciale vakjury overheen gegaan om de uiteindelijke top 100 lijst te vormen.  De vakjury bestaat uit specialisten Mahi Khalesi (Sony Music), Carlos van Erven (Rotterdam Airlines), Alexandros Christodoulides (Red Bull Music) en Ray Ondaan (Black Bananas). Zij hebben de artiesten beoordeeld op punten als teksten, flow, ademhaling, delivery, marketing en branding. RAPTALENT VAN HET JAAR


Tijdens GLA2019 zal ook het ‘Raptalent van het jaar’ bekend worden gemaakt en zal er een ‘appreciation award’ worden uitgereikt aan één Nederlandse rap legende in de industrie. Tussen 18:00 en 23:00 zullen er diverse optredens plaatsvinden van de artiesten uit de Raptop 100.


Reünie X Snelle


Er volgt een afterparty na 23:00 waar niemand minder dan Snelle zal optreden! Afterparty Club Villa Thalia Reünie X Snelle.


GOLDEN LEMON AWARDS 2019!!


Mis deze gehele avond niet en haal je kaartje voor GLA2019 en de afterparty snel hieronder!
Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar ak@raptop.nl


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. - Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -