18.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

DATUM EN LOCATIE VAN GOLDEN LEMON AWARDS 2022 BEKEND!

- Advertisement -
- Advertisement -

We mogen weer! Sinds vorige week is Nederland weer (bijna) helemaal open en met dit goede nieuws maakt RaptopNL via deze weg bekend dat ook de Golden Lemon Awards weer fysiek zal plaatsvinden na 2 digitale edities gehad te hebben! 

DATUM EN LOCATIE #GLA22

RaptopNL presenteert op woensdag 30 november de vierde editie van de Golden Lemon Awards, #GLA22, in Club Villa Thalia in Rotterdam. Dit jaar zijn er meer dan 350 artiesten in de race om kans te maken op deze prijs, de nummer één rap act van het jaar. Fans kunnen vanaf 1 november t/m 6 november stemmen op hun top 5 favoriete Nederlandse rap acts van het jaar en een vakjury zal uiteindelijk de tweede helft van het definitieve eindoordeel vormen. 

BEOORDELING 

Om de awards zo eerlijk mogelijk te houden is de ranking deels gebaseerd op een aantal punten en vraagstukken. Hoeveel YouTube-views en Spotify-streams heeft de artiest in het afgelopen jaar behaald? Hoeveel weken heeft de artiest in de charts gestaan? Hoe consistent is de artiest in de afgelopen jaren geweest? Hieruit is er een tijdelijke top 100-lijst gecreëerd. Na het sluiten van de stembussen en het in kaart brengen van de bovenstaande vraagstukken, is er nog een speciale vakjury overheen gegaan om de uiteindelijke top 100 te vormen. De vakjuryleden worden in augustus 2022 bekendgemaakt. Zij zullen de artiesten beoordelen op punten als teksten, flow, ademhaling, delivery, marketing en branding.

Op woensdag 30 november 2022 is de grote finale van het jaarlijkse project. Dan wordt met een heuze awardshow (inclusief optredens) de titel aan iemand toegewezen en ook de hele top 100 lijst bekendgemaakt. Dit gaat gebeuren in Club Villa Thalia in Rotterdam, afgewisseld met live performances van top 100 artiesten. Dit jaar zullen we los van de awards ook conferenties, lezingen en panels houden voorafgaand. 

RAPTOP’S TALENT VAN HET JAAR & LEGEND APPRECIATION AWARD

Tijdens #GLA22 zal ook Raptop’s Talent Van Het Jaar bekend worden gemaakt en er zal een Legend Appreciation Award worden uitgereikt aan een Nederlandse raplegende uit de industrie. Tussen 19:00 en 01:00 zullen er diverse optredens plaatsvinden van artiesten uit de Raptop 100. 

2020 EN 2021

Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat we met zijn allen in club Villa Thalia Rotterdam stonden om de top 100 lijst van dat jaar te checken. Vanwege het coronavirus was de editie in 2020 digitaal met optredens en uitreikingen van o.a. Boef, Rocks, Fous en Jack. Deze editie kun je helemaal terugkijken via ons YouTube-kanaal:

In 2021 wonnen Frenna, Bully en Kempi de 3 prestigieuze prijzen.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -