17.4 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

DANIËL BUSSER SCHRIJFT GESCHIEDENIS MET DE VERKOOP VAN ZIJN ‘ROYAL NFT’

- Advertisement -
- Advertisement -

Daniël Busser schrijft geschiedenis met de verkoop van zijn Royal NFT. Deze is op 29 januari via een ‘Dutch auction’ verkocht op de blockchain voor 500 euro. De NFT-eigenaar heeft hiermee recht op 20% van de streaming royalties van het nummer ‘Op een Wave’ (geproduceerd door Chievva), dat op 4 februari wordt ge-released. Daniël Busser is de eerste artiest in de Benelux (misschien zelfs Europa) die NFT’s op deze manier toepast op muziek. Een belangrijke stap voor independent artiesten.

Eind 2021 maakte de rapper bekend dat hij zijn eerste NFT collectie zou uitbrengen, vernoemd naar zijn aankomende EP (en titeltrack) ‘Op een Wave’. Naast de Royal NFT zijn er 5 ‘Details NFT’s’ die elk in het nummer worden genoemd: VW Golf, Henny, Range, Wagyu Steak en de Ben & Jerry’s. Deze NFT’s zijn allemaal nog te koop via https://danielbusser.com/nft-opeenwave/ tegen een prijs van 100 euro per NFT. Om toegang te krijgen tot de site is het belangrijk dat je een browser gebruikt waaraan je cryptowallet gekoppeld is.

De Details NFT’s zijn allemaal verbonden aan real life (en persoonlijke) experiences met Daniël. De holders van deze NFT’s kunnen bijvoorbeeld een studiosessie bijwonen als gast, of naar unreleased music luisteren met Daniël. Fun fact: bij de Ben & Jerry’s NFT gaat 100% van de initiële verkoop, en 50% van de resales van deze NFT, naar Cliniclowns.

Het is een interessante reis voor Daniël en zijn team. De laatste periode waren alle ontwikkelingen rondom het project via zijn officiële discord te volgen. Binnen dit platform deelde de rapper tips en tutorials die zijn publiek op weg hebben geholpen in de Web3 space.

Het doel van de NFT collectie is het funden van Daniël’s EP, waardoor er een nieuwe era ontstaat voor independent artiesten.

Daniël: “Het voelt als de opening van een nieuwe deur naar oneindig veel mogelijkheden voor de kunstsector en ver daar voorbij.”

De ‘Op een Wave’ collectie is slechts het begin van een reeks NFT’s. Alle pixel artworks zijn gemaakt door Peanut Panda.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -