1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

DANIËL BUSSER EN HELPWANTED.NL STARTEN CAMPAGNE VOOR SLACHTOFFERS VAN SEXTING/SEXTORTION

- Advertisement -
- Advertisement -

Zoals we eind vorig jaar schreven, hadden Daniël Busser en producer Donda Nisha één sicke tune gedropt samen: ‘Niemand Anders’. De track was bedoeld om de slachtoffers van sexting & sextortion een hart onder de riem te steken. En deze torie gaat verder.

Samen met hulporganisatie Helpwanted.nl start Daniël Busser op 1 februari de gelijknamige campagne om het issue bespreekbaar te maken onder jongeren én om ze handvatten te bieden als ze het zelf meemaken. Onlangs pleegde een 13-jarig meisje zelfmoord in Amsterdam Zuidoost – dus dat het serieus genomen moet worden is duidelijk

Daniël Busser daagt zijn fans uit om het refrein uit de track ‘Niemand Anders’ te playbacken/zingen waarbij de hardste deelnames een meet & greet, merch of privéconcert kunnen winnen. Met de hashtag #pratenoverSOMisok (SOM = Seksueel Online Misbruik) wordt de winactie gecheckt.

Ook vertelt de dappere Loïs van 15 jaar oud in de campagne over haar eigen ervaring en geeft ze tips vanuit de expertise van Helpwanted.nl. 

De campagne is onderdeel van het afstudeerproject van Romée Hoogenbosch. Daniël Busser zet zich sinds de lente van 2020 in voor jongeren met de Busserfam Community, dus dit is weer een boss move van de rapper. 

Check www.helpwanted.nl/niemandanders voor meer info.

Foto credits: @raiamarialaura

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -