18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

CLUBHOUSE STEEDS POPULAIRDER, MAAR WAT IS HET PRECIES?

- Advertisement -
- Advertisement -

Clubhouse is een sociaal medium dat vorig jaar april werd uitgebracht. De chatapp is enorm populair en gegroeid over de afgelopen weken. Maar wat is het eigenlijk precies en wat kun je er allemaal mee?

Momenteel is de app alleen beschikbaar voor iOS, maar de ontwikkelaars werken aan een Android-versie. De app draait om het voeren en beluisteren van audio gesprekken met anderen. Nadat je lid bent geworden, is het mogelijk om deel te nemen aan virtuele rooms, waar mensen kunnen praten en luisteren naar gesprekken van anderen. Vaak gaan de gesprekken over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld muziek, tech of sport. De kamers kunnen openbaar of gesloten zijn. Ook is het mogelijk om gebruikers en kamers te volgen zodat je weet wanneer er nieuwe gesprekken plaatsvinden. 

Clubhouse beweert dat de gesprekken niet worden opgenomen. Helemaal waterdicht is dat niet: gebruikers kunnen er ook voor kiezen zelf het geluid op te nemen met hun telefoon.

WAAROM ZO POPULAIR? 

Dan komen we uit bij de Tesla-baas Elon Musk. Hij ging ruim anderhalf uur in gesprek met andere gebruikers van Clubhouse en was een van de eersten die het limiet van 5000 gebruikers per actief kanaal aantikte. Clubhouse ontwikkelde zich in de afgelopen maanden ook meer en meer als ‘hangplek’ voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Dat gebeurde voor een groot deel door een aantal bekende Amerikanen die de app gebruiken: Kevin Hart, Drake, Oprah Winfrey en Chris Rock, om maar wat namen te noemen. Op dit moment heeft de app ongeveer 2 miljoen users.

In de Nederlandse muziekindustrie zitten o.a. Rotjoch, Hef, Defano Holwijn, Armin Shah allemaal al actieve gesprekken te voeren via de populaire app en ja, natuurlijk Raptop ook! 

HOE GEBRUIK JE CLUBHOUSE?

Mensen moeten door andere gebruikers worden uitgenodigd om lid te kunnen worden. Elk lid van Clubhouse heeft twee invites uit te delen en dat worden er meer naarmate hij of zij de app vaker gebruikt. Wat dat betreft is de naam Clubhouse goed gekozen: zie het als een exclusieve club waar je niet zomaar binnenkomt. Je hoopt dat iemand die al wél binnen is jouw naam op de gastenlijst heeft gezet zodat je langs de uitsmijter kan wandelen. En heb je die invite binnen, dan ben je een van de lucky few. Psst, kan je onze naam op de lijst zetten?

Download Clubhouse hier.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -