CHES: EEN VEELZIJDIGE RAPPER MET TWEE VISIES

0
2090
Ches

Chesley Vreeken, beter bekend onder zijn artiestennaam Ches, is een snel groeiende rapper met een eigen unieke stijl. Op een jonge leeftijd begint hij al met het bespelen van instrumenten zoals piano, gitaar en drums. Hij heeft een grote liefde voor hiphop dus het rappen kon niet achterblijven. 

In 2018 tekent hij een platencontract bij het label Le Fornia Records en zijn eerste EP ‘On The Move’ komt uit in 2019.  Verder heeft hij in 2020 de tracks ‘Glas’, ‘Vallen & Opstaan en ‘All Night’ uitgebracht. Vandaag heeft hij zijn EP genaamd ‘2 Visies’ gedropt. Een perfect moment om Ches wat beter te leren kennen met een exclusief interview! In het interview vertelt Ches onder meer hoe hij op de naam ‘2 Visies’ is gekomen, wat hem anders maakt dan andere rappers en meer. 


1. Je EP ‘2 Visies’ is vandaag uitgekomen. Er staan vier club tracks op en vier emotionele tracks, waarom heb je deze keuze gemaakt en kun je hier meer over vertellen? Wat is je favoriete track van dit EP?


De selectie van tracks is gekomen door veel te luisteren naar mij fans. Ik heb eigenlijk geprobeerd om een totaalpakket voor mijn fans te creëren. Als ik een club track maak zoals ‘Glas’  hoor ik veel fans zeggen dat ze meer van dit soort tracks willen. Maar ook als een emotionele track maak zoals ‘Vallen en Opstaan’ hoor ik precies hetzelfde. Vandaar dat ik voor het EP gekozen heb voor deze selectie. 

Mijn favoriete track van het EP is: ‘Tijd Vliegt’.


2) Hoe ben je op de naam ‘2 Visies’ gekomen? Heeft dit een bepaalde reden?


Ik wil met mijn muziek twee kanten op gaan en ik denk dat dit goed te horen is op de EP. De naam ‘2 Visies’ is gekomen omdat dit iets wat echt in mijn zit. Ik draag het met me mee. Ik heb het zelfs getatoeëerd op m’n arm. Dus de keuze voor deze naam was easy!


3) Op de track ‘Twijfels’ zeg je het volgende: “Verdiep je in me dan zie je het pas”. Wat bedoel je hier precies mee?


Met deze line bedoel ik, verdiep je in mijn teksten en dan zie je dat er veel meer in zit dan alleen maar club tracks. Men denkt dat ik alleen club tracks kan maken maar ik kan ook heel goed emotionele tracks maken en dit is goed te horen op het EP. Vandaar dat het EP ook  ‘2 Visies’ heet. 


4) Wat maakt jou anders dan andere rappers?


Wat mij anders maakt dan andere rappers is denk ik mijn flow. Ik probeer bij elke track een andere flow te pakken en de refreintjes zo creatief mogelijk te doen. Verder probeer ik niet teveel naar andere te luisteren en heb ik echt een eigen sound te gecreëerd.


5) Hoe hebben coronatijden jou beïnvloed als artiest? Creatief gezien?


De afgelopen maanden hebben juist in mijn voordeel gewerkt. Omdat er niet veel te doen was zat ik vaak in de studio en zijn er ontzettend veel tracks gemaakt. 


6) Wat doe jij om jezelf muzikaal uit te dagen?


Als ik een wat meer emotionele track maak haal ik mijn inspiratie uit m’n eigen ervaringen, iets wat mij echt gepakt heeft in het verleden. 


7) Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat wil je nog bereiken? Wat zie jij als ‘succesvol zijn’?


Over 5 jaar hoop ik dat Le Fornia Records één van de grootste labels in Nederland is. Dat het echt een label is die iedereen kent en zelf wil ik diezelfde stappen voor mezelf maken. Verder zou ik op als ik op dat punt ben, opkomende artiesten willen helpen de top. Als ik van mijn hobby’s m’n werk kan maken ben ik in mijn ogen echt succesvol.


8) De Golden Lemon Awards 2020 komt eraan. Wie horen volgens jou echt in de top 5 thuis en waarom?

En die laatste laat ik nog even open. Die laatste is moeilijk man. Daar moet ik nog goed over nadenken!


Ches – 2 Visies