1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

CHAOS EN PLUNDERINGEN BIJ RELLEN IN EINDHOVEN

- Advertisement -
- Advertisement -

Bij de ongeregeldheden in Eindhoven hebben relschoppers flink toegeslagen op het station Eindhoven Centraal. In de stationshal zijn veel vernielingen aangericht en een vestiging van een supermarkt is geplunderd.

De ruiten van de supermarkt zijn ingegooid en schappen leeggehaald. Overal op de grond liggen glas, puin en artikelen van de supermarkt die is geplunderd. Een auto van ProRail werd door relschoppers vernield, op de kop geduwd en in brand gestoken. Ook in de fietsenstalling op het station zijn veel vernielingen aangericht. Hekken en fietsen zijn gebruikt om barricaden op te werpen tegen de mobiele eenheid. In de binnenstad liggen veel stenen en zijn fietsen in brand gestoken.

De politie zet traangas in om de relschoppers weg te jagen. Rond 20.00 uur meldde de politie dat er nog ā€™kleine plukjes relschoppersā€™ op straat waren.

Het treinverkeer van en naar Eindhoven ligt stil. ā€˜Vermijd Eindhoven Centraalā€™, zegt NS. De NS spreekt van ā€˜een afschuwelijke situatieā€™ en omschrijft de toestand op het station als ā€™een ravageā€™. De verwachting is dat het treinverkeer in de loop van zondagavond weer opgestart wordt. 

GRAPPERHAUS: ā€œTERECHT HARD OPGETREDENā€

Burgemeesters en politie hebben terecht hard opgetreden tegen relschoppers dit weekend. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus reageerde daarmee op de gebeurtenissen in Eindhoven en Amsterdam.

Volgens Grapperhaus heeft de onrust niets te maken met demonstreren tegen het coronabeleid, maar gaat het om crimineel gedrag. ā€žSchokkende beelden van rellen, plunderingen en brandstichting gaan rond. Dit is simpelweg crimineel gedrag; mensen die bewust politie, ME, journalisten en andere hulpverleners belagen. De burgemeesters en politie hebben terecht hard opgetreden.ā€

Bron: De Telegraaf
hyperlink: https://www.telegraaf.nl/nieuws/661491247/chaos-en-plunderingen-bij-coronarellen-in-eindhoven

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -