1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

Historisch moment: Burgemeester Halsema biedt excuses aan voor de slavernij

- Advertisement -
- Advertisement -

BREAKING NEWS: Tijdens Keti Koti heeft Burgemeester Femke Halsema als eerste burgemeester van Nederland excuses aangeboden voor de rol van Damsco tijdens de slavernij. Een historisch moment waarvan velen dachten dat het nooit zou komen. Maar ze heeft het gewoon gedaan bro.

Femke Halsema heeft grotere cojones dan we dachten. We zagen haar natuurlijk al tijdens de Dam demonstratie van #BLM vorig jaar, waarvoor ze al veel shit over zich heen kreeg uit rechtse hoek. Dus dit is weer een boss move van d’r.

Waarom zoveel issues over excuses? Deze torie is tantu complex, iets wat je hoofd echt heet kan maken. We leven in een postkoloniale wereld, waar de littekens van de slavernij nog dagelijks voelbaar zijn. Excuses zijn belangrijk, het betekent namelijk erkenning en het pakken van je verantwoordelijkheid. Want je kunt iets niet fixen als je het niet erkent.

Burgemeester Femke Halsema: “Voor de actieve betrokkenheid van het Amsterdamse stadsbestuur bij het commerciĆ«le systeem van koloniale slavernij en de wereldwijde handel in tot slaafgemaakten bied ik, namens het college van burgemeester en wethouders,
excuses aan.”

We hebben nog een lange weg te gaan, maar dit is een stap in de goede richting. S/O naar burgemeester Halsema, beter volgen anderen snel.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -