1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

BOEF UITGEROEPEN TOT NUMMER 1 NEDERLANDSTALIGE RAP ACT VAN 2020

- Advertisement -
- Advertisement -

Met champagne, confetti en een brede glimlach nam de 27-jarige rapper de award in ontvangst die behoort bij de beste Nederlandstalige rap act van het afgelopen jaar. Door de coronamaatregelen gebeurde dit niet in een volle zaal, maar werd Boef verrast bij hem thuis in Almere.

Boef GLA20

DE NUMMER 1 STATUS


RaptopNL stelt elk jaar de top 100 lijst van Nederlandstalige rap acts samen gebaseerd op duizenden stemmen, statistieken en een achtkoppige vakjury om een zo eerlijk mogelijke top 100 te creëren. Voor de allereerste keer mag hij een jaar lang de Top 100-lijst aanvoeren van RaptopNL, het toonaangevende Nederlandse rap platform, en daarmee stoot hij Josylvio af van de nummer 1 positie. 

Uit handen van presentatrice Ouassima Tajmout kreeg hij vanavond de prijs tijdens de Golden Lemon Awards 2020 die een ongekend hoogtepunt is voor Sofiane Boussaadia, zoals de rapper in het echt heet. 

Boef GLA20

In de lijst troeft hij onder meer Frenna af, die op de tweede plek is gekomen. De derde plek ging naar de Rotterdamse rapper Kevin. De top 5 wordt verder aangevuld door Hef en Lijpe. “We gaan lekker dit jaar man, maar ik zeg je eerlijk, met deze ben ik superblij!” zei een uitgelaten Boef nadat hij de award in ontvangst had genomen.


Boef GLA20

“Jammer dat het deze keer bij mij thuis moet, maar hopelijk knallen we volgend jaar weer en stemmen jullie weer op mij”

Boef

AWARD SHOW IN CORONA TIJDEN


Vanwege het coronavirus heeft de organisatie van de Golden Lemon Awards dit jaar een creatieve oplossing weten te bedenken om de Awards volledig digitaal te laten plaatsvinden op unieke wijze. De fans konden vanuit huis genieten van optredens van onder meer Jack, Fous en Rocks die voor één van de grootste green screens van Europa werden opgenomen. De avond werd aangevuld met een educatieve panel, een masterclass en elk jaar worden er tevens twee andere prijzen uitgereikt. De ‘Legend Appreciation Award’ ging dit jaar naar Rocky Soekha, beter bekend als Rocks van voormalige muziekgroep THC. Aanstormend raptalent Fous ging naar huis met de ‘Talent Award’. 


CHECK #GLA20 HIERONDER!- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -

1 REACTIE