18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

BIZZEY, ALI B EN MEER ARTIESTEN ONTVANGEN STEUN VAN DE OVERHEID

- Advertisement -
- Advertisement -

Veel Nederlandse muziek ondernemingen maken gebruik van de loonkostensubsidie. Een subsidie die de overheid biedt naar aanleiding van de corona crisis, blijkt uit vrijgegeven data. Onder muziek ondernemingen vallen artiesten, maar ook poppodia en concertzalen.


NOW-regeling


De muziekindustrie lijdt enorm veel schade onder de corona crisis. Er zijn nauwelijks concerten/festivals/clubavonden, maar ook de albumverkoop gaat moeizaam. De nood is duidelijk te zien aan het geld dat is aangevraagd van ondernemingen onder de NOW-regeling, die de overheid aan het begin van de crisis heeft ingesteld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden tijdens de eerste maanden van de coronacrisis.


DE GROOTSTE BEDRAGEN..


De grootste bedragen in de Nederlandse muziekindustrie gaan naar De Nationale Opera, het Concertgebouw, concertorganisator MOJO en het bedrijf van André Rieu. Zij kregen tussen de 1,2 en 1,7 miljoen euro om hun personeel met vaste en flexibele contracten door te kunnen betalen. Ook showcasefestival Eurosonic/Noorderslag kreeg loonsteun, maar liefst 136.000 euro.

View this post on Instagram

?

A post shared by André Rieu (@andrerieu) on


SPEC ENTERTAINMENT


Een heleboel artiesten komen voor op de lijsten van het UWV. Bizzey, die momenteel de nummer 5 positie bewaakt in de Raptop 100 lijst, kreeg ruim 18.000 euro. Ook Spec Entertainment, het artiestenmanagement bureau van Ali B en Breghje Kommers met artiesten als Boef, Ronnie Flex, Mula B, Poke, Jack, Ice en Famke Louise, ontving steun, à 31.000 euro 

Vind jij dat de overheid genoeg hulp biedt aan de muziekindustrie in deze corona maanden?- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -