1.8 C
Amsterdam
woensdag, december 6, 2023

BINGWATCHEN: DE BESTE HIPHOP FILMS EN SERIES OP NETFLIX

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja, het is lekker weer buiten. Maar wat ga je doen als het avond is en je niet naar de club kan? Precies, Netflix it is. Op Netflix kan je uren spenden met honderden series en films. Maar als hiphop liefhebber weten wij natuurlijk precies wat jij nodig hebt in deze tijden. Daarom hebben wij voor jou de beste hiphop films en series op Netflix op een rijtje gezet. 


Hip-Hop evolution 

BESTE HIPHOP FILMS EN SERIES


Hip-Hop evolution  BESTE HIPHOP FILMS EN SERIES

Als je ook maar een klein beetje van hip-hop houdt is deze echt een must-see, geen smoesjes. Het is een docureeks waarin de allergrootste namen in de hiphop scene vertellen hoe hiphop tot stand is gekomen en waarom het nu zo groot is. ‘Hip hop no longer influences mainstream, it ís mainstream.’ Een quote uit de serie. Het is allang een feit dat hiphop de laatste jaren echt gegroeid is. Maar dit is natuurlijk niet van de ene op de andere dag zo gekomen. Hier hebben hiphop talenten door de jaren heen echt voor moeten strijden.

Rapper Shadrach Kabango is de host van deze show en gaat langs bij de grondleggers van ons meest geliefde muziekgenre dat natuurlijk ontstond in The Bronx. De grootste talenten van die tijd zoals DJ Kool Kerc, Afrika Bambaataa. Grandmaster Flash en Russell Simmons vertellen over hoe rap is uitgegroeid van de kinderschoenen tot de miljoenenindustrie van vandaag. 

De serie heeft er begin dit jaar een vierde seizoen bij gekregen en is al sinds 2016 bezig. De serie is een begrip onder hiphop fans en staat bekend als een van de beste hiphop series op Netflix. Eén seizoen bestaat uit vier afleveringen van rond de 40-50 minuten. Er is officieel nog geen nieuw seizoen bevestigd, maar dit wordt wel verwacht door de fans en community. Jij kan in ieder geval nog wel even vooruit met deze vier seizoenen toch? Thank us later.


Check de trailer hier


Unsolved


Unsolved

Deze serie met tot nu één seizoen volgt het verhaal en het onderzoek naar Tupac Shakur en Biggie Smalls. In het verhaal wordt een detective gevolgd die ontdekt dat er meer aan de hand is met de moorden dan tot dan toe bekend was. Je wordt meegenomen in het verhaal en ziet hoe het leven van Tupac en Biggie zich uitrolde. Waar ze eerst nog vrienden waren en uiteindelijk vijanden werden. De serie vindt plaats in drie verschillende periodes, waarbij je bij elke scene vaak weer in een ander moment in de tijdlijn zit. Dat houdt je zeker scherp, en zorgt ervoor dat je goed op moet letten bij het kijken van deze serie. Het is een interessante visie op het oh zo bekende verhaal over de struggles van politieonderzoek, coruptie en twee belachelijk getalenteerde mannen die al overleden voordat ze een echt leven hebben gehad. 

Geloof ons. Deze zit jij in één keer uit. 

Seizoen 1 kwam in 2018 op Netflix. Er zijn speculaties over het tweede seizoen dat mogelijk zou droppen in 2020. Dit is helaas nog niet bekend.


Check de trailer hier


Travis Scott: Look Mom I Can Fly


BESTE HIPHOP FILMS EN SERIES

Even terug naar het heden. In 2018 kwam deze documentaire over Travis Scott op Netflix. In de docu volgen we het leven van, surprise, Travis Scott. We zien hoe het leven van de rapper er de afgelopen jaren uit zag. Het verhaal vindt plaats tijdens en na de release van zijn hit-album Astroworld, die destijds genomineerd was voor een Grammy. Je ziet hoe zijn tournee werd georganiseerd, hoe hij zijn chaotische leven combineert met zijn familieleven en je krijgt een kijkje in het jongere leven en de jeugd van de rapper. Travis laat zien dat hij een hardwerkend en inspirerend persoon is. Hij wil de wereld inspireren en die droom hoopt hij duidelijk te kunnen maken in zijn documentaire. 

De docu staat sinds 2018 op Netflix en duurt 84 minuten lang. Fan van Travis? Of gewoon benieuwd? Sit back, relax, and enjoy the rollercoaster. 


Check hier de trailer


Beats


BESTE HIPHOP FILMS EN SERIES

Beats is een speelfilm die zichzelf kenmerkt als de ultieme ode aan de Chicago’s South Side. In de film volg je een jong hiphop wonder: August Monroe die zichzelf staande probeert te houden in een wereld vol gang violence en criminaliteit. Vanaf de eerste minuut van de film sta je meteen op scherp en wordt je meegenomen in het verhaal van een jongen die eigenlijk niks liever wil dan muziek maken in het kleine appartementje waar hij met zijn moeder woont. August struggelt met trauma’s en paniekaanvallen door de dingen die hij op de straten heeft meegemaakt en gezien. Daardoor kan hij helaas niet naar school gaan.

Zijn omgeving weet dat hij getalenteerd is en probeert hem te motiveren om iets te doen met zijn talent. Maar zijn moeder is veel te bang en houdt hem de hele dag thuis. Een van de beveiligers op een school vlakbij zijn huis hoort de muziek die August maakt en besluit om zijn mentor te worden. Als zijn moeder aan het werk is, maken de twee in het geheim de hardste beats. Ondanks dat August zijn mentor vertrouwt, heeft ook zijn mentor problemen en geheimen, in het verhaal worden deze geheimen langzaam onthuld en zo ontstaat een verhaal van vergeving, helen en liefde. Deze is echt een aanrader!

De film staat sinds 2019 op Netflix en duurt 1 uur en 50 min.


Check hier de trailer


Reincarnated


Deze documentaire is al langer een begrip in de lijstjes van de beste hiphop films en series op Netflix. In deze docu uit 2012 volgen we Snoop Dogg op een reis naar Jamaica om zich daar om te dopen voor Snoop Lion, een reggae-artiest. Hij wordt gevolgd door een journalist van Vice die met hem meereist. We kennen Snoop-Dogg natuurlijk van zijn gangster life, rapmuziek en roekeloze levensstijl. Naast het feit dat hij zichzelf graag neerzet als gangsta, heeft hij altijd laten zien dat hij ook voor vrede en saamhorigheid staat. Dit gevoel werd zo sterk dat hij besloot om zijn leven én zijn muziekstijl volledig om te gooien. Dit gaat alleen niet zomaar.

Hij doopt zich om tot aanhanger van het Rastafari geloof, waarvan de roots in Jamaica liggen. Tijdens de documentaire leert Snoop over het geloof en ontdekt hij hoe hij zichzelf kan transformeren tot zijn nieuwe identiteit: Snoop Lion. Naast de transformatie krijgen we ook een stukje te zien over het vroegere leven van Snoop Dogg, waaronder het verlies van zijn vriend Tupac. Een bijzonder verhaal die je zeker niet gemist wil hebben. 


Check de trailer hier


Welke van jouw beste hiphop films en series mist er in deze lijst? Let us know in de comments!

Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -