10.7 C
Amsterdam
dinsdag, mei 30, 2023

BIG2, STICKS EN JOSYLVIO DROPPEN TRACK GENAAMD ‘VOGELVRIJ’

- Advertisement -
- Advertisement -

Hard, Harder Hardst. Vandaag brengt Big2 in samenwerking met Sticks en Josylvio de track ‘Vogelvrij’ uit. Op deze oldschool rap track met een groovy sound hoor je precies waarom het tijd was voor een gezamenlijke single van deze drie grootheden in de scène. Big2 maakte furore als onderdeel van The Opposites en had megahits als ‘Sukkel Voor De Liefde’ en ‘Broodje Bakpao’. Momenteel werkt hij toe naar zijn nieuwe solo-album ‘New Life’, dat medio april op zijn eigen label Dreamteam zal verschijnen. Ook Sticks is niet weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap en bracht in 2020 nog twee albums uit: ‘Stickmatic’ en ‘Het Mooiste Komt Nog’. Josylvio scoorde door de jaren heen meerdere #1 hits en bracht dit jaar zijn album ‘Abu Omar’ uit. Vanaf april is hij samen met onder andere Yolanthe Cabau van Casbergen, Jim Bakkum en Nienke Plas op Netflix te zien in de film ‘Just Say Yes’.  Dat de mannen op grote hoogte zijn bewijzen ze met de indrukwekkende videoclip die vandaag op YouTube verschijnt, deze is opgenomen in het puntje van de Euromast in Rotterdam. 

Luister ‘Vogelvrij’ via Big2.lnk.to/Vogelvrij 

‘Vogelvrij’ zal op Big2’s nog te verschijnen album ‘New Life’ komen te staan. Daar laat de legend zijn onmiskenbare sound horen, met een twist naar zijn nieuwe leven als vader. Op het album staat ook de eerder verschenen single ‘Denk Er Niet Meer Over Na’.

Big2: “Ik vind het geweldig om met Sticks en Josylvio een track uit te brengen. Iedereen moet kunnen zijn wie die wil zijn, doen wat die wil doen en houden van wie die wil houden. Vrijheid is je vogelvrij voelen!”

Big2 (Twan van Steenhoven) is rapper én producer en was tevens de helft van de populairste hiphopact van Nederland; The Opposites! Hun eerste album bevatte onder meer de hit ‘Slaap’, inclusief een video waar je in die tijd niet omheen kon. Die succesvolle lijn trok het duo door met hits als ‘Geen Klasse, Geen Stijl’, ‘Hey DJ’ en ‘Dom, Lomp & Famous’, die hen naar de grootste podia en festival van Nederland brachten: Lowlands, Pinkpop, Paradiso, geen zaal of tent kon ontsnappen aan de chaos die Big2 en Willem creëerden. Inmiddels timmert Big2 óók solo hard aan de weg; zo bracht hij in 2018 independent zijn eerste solo-album ‘Van Staal’ uit met gastbijdragen van onder andere Glen Faria en Jonna Fraser, startte hij zijn eigen label ‘DreamTeam’ en produceert hij -naast zijn verdienstelijke carrière als solo-artiest- vandaag de dag nog voor Nederlands’ grootste artiesten.

Sticks

Sticks rapt al lang en deed dat in formaties als Opgezwolle, Fakkelbrigade en Great Minds, maar ook net zo vaak op eigen houtje. Hij won daarvoor verschillende prijzen (zoals de Zilveren Harp) en kreeg de erepenning van de stad Zwolle. Zo zie je maar dat wanneer je iets lang genoeg volhoudt er altijd wel resultaat komt. Maar liefst vijf van zijn vijftien platen behaalden Top vijf noteringen in de Album Charst. In principe is dat een moyenne van één op drie, wat zeker gezien het tijdsbeeld gewoon heel netjes is. Optreden deed ‘ie ook en dan vaak nog op plekken waarvan je zegt; dat zijn niet de minsten! De grote festivals, uitverkochte tours, de hele handel. Al met al is hij erg belangrijk als je om bovenstaande dingen je druk maakt. 

Josylvio 

Joost Theo Sylvio Youssef Abdel Galil Dowib, ofwel: Josylvio. Hij groeide op als een brutale jongen in ‘t Gooi, maar is uitgegroeid tot een man met een visie als één van Nederlands’ grootste artiesten en platenbazen. Josylvio’s debuutsingle en tevens eerste Gouden plaat, ‘Le7nesh’ met Esko en Sevn Alias, was onbedoeld de kickstart van de talloze muzikale successen en top-chart posities die hierna volgden: ‘Ma3seb’ (Gouden debuutalbum in 2016), ‘2 Gezichten’ (album 2017), ‘Hella Cash’ (#1 album 2018) inclusief de nummer 1 hits ‘Ride Or Die’ en ‘Catch Up’ die beiden met een multi-platina status werden bekroond. In 2018 was Josylvio een gevestigde naam in het festivalcircuit, met shows op toonaangevende events als WOO HAH, Encore Festival, Appelsap, Dutch Valley, Oh My! Festival en Summer Festival (BE), ging zijn derde studioalbum ‘Hella Cash’ Platina, verkocht Joost de meeste albums in 2018, behaalde hij de meeste views op YouTube én was hij ook nog eens de meest gestreamde Nederlandse artiest. De rapper is niet alleen artiest, maar ook een zorgzame vader, een acteur en daarnaast een ambitieuze zakenman die zijn eigen succesvolle platenlabel heeft opgericht, Hella Cash. Ondanks zijn brede speelveld en zakelijke prestaties blijft Josylvio altijd dichtbij zichzelf. Dit is ook kenmerkend geweest voor zijn meest recente – en derde nummer 1 – album, ‘Abu Omar’ (januari 2021). ‘Abu Omar’ is de Arabische vertaling van ‘vader van Omar’. Hiermee benadrukt Josylvio het vaderschap en de speciale band die hij heeft met zijn first-born, Omar. Josylvio is een voorbeeld voor velen en is dan ook absoluut niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopwereld. Er is geen twijfel over mogelijk dat hij nog hella veel in petto heeft voor de toekomst.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -