16 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

BIG2 EN ANTOON DROPPEN ‘ECHO’

- Advertisement -
- Advertisement -

Na het succes van hun dubbel Platina hit ‘Leuk’ zijn Big2 en Antoon vandaag terug met hun nieuwe single ‘Echo’. De samenwerking verrast wederom, want waar ‘Leuk’ een onvervalste Country-song is, grijpt ‘Echo’ terug op een genre dat eind jaren ’80 hoogtij vierde door bands als Madness en Doe Maar: SKA. 

‘Echo’ is door de heren gemaakt in Corona-tijd en vertaalt wellicht het gevoel van een hele generatie: iedereen lijkt het altijd maar erg gezellig te hebben, maar daarin kan je je ook alleen voelen. In de videoclip is dit gevoel in beeld gebracht met behulp van Poekie, de kat van Antoon.

Antoon: “Het was eigenlijk geen bewuste keuze om een SKA-plaat te maken. We zaten in de studio en het ontstond vanzelf. Wij voelden de vibe gelijk en dan blijkt weer dat muziek een perfecte uitlaatklep is en heel vaak zelfs troost biedt. Verder zien we met dit nummer gewoon een hele zaal mee springen en zingen. En dan ga je toch gelijk weer lekker?”. Big2 is ook blij met de release en voegt hier kort maar kracthtig aan toe: “another one”!

‘Echo’ komt uit via Dreamteam en is vanaf vandaag beschikbaar op alle online streamingportals. Daarnaast kun je de single deze zomer voorbij horen komen op één van de festivals waar de mannen staan.

Check de clip hieronder:

Voor Big2 volgt de release op zijn single ‘Eenzame Nacht’ en het album ‘New Life’, dat lovende recensies kreeg van onder andere het Parool en de Telegraaf. Het album was de kers op de taart voor de rapper, die vorig jaar ook de Oeuvreprijs van de Edison Awards ontving voor zijn prestaties met The Opposites. Via zijn label Dreamteam brengt Big2 niet alleen eigen werk uit, maar ook dat van artiesten waar hij in gelooft, zoals Antoon en Lola Cedès.

Antoon bracht onlangs zijn nieuwe EP Olivia’ uit, waarmee hij de verbreding van zijn oeuvre opzoekt. Op de plaat staan featurings met Josylvio en Bilal Wahib. Daarnaast werd Antoon verrast met maar liefst vijf awards: Dubbel Platina voor ‘Hyperventilatie’, Platina voor de single ‘Hallo’, Platina voor Hotelschool’, Goud voor het album ‘De Nacht Is Van Ons’ en Goud voor ‘Tantoe Lekker’ met Big2. Afgelopen najaar ging de 20-jarige artiest op tour door heel Nederland, eind 2022 geeft hij twee concerten in een uitverkocht ZiggoDome.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -