18.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

BEHIND THE BEATS BIJ 777: DIT IS ONE VISION

- Advertisement -
- Advertisement -

Straight outta Texel komt deze jonge producer/DJ de scene even opschudden. En dat doet ie meteen goed. One Vision scoort een signing bij 777 Record Label en zit dus al op een hele sicke grind. Vroeger into house, en nu focust hij z’n talent fully op de hip hop scene. One Vision is klaar om over te nemen. Let’s get it!


1. Hoe ben je begonnen als producer/DJ?


Ik ben al lang geleden begonnen met het produceren van muziek. Toen ik 12 jaar had ik samen met een vriend een muziekprogramma gedownload. Zonder enige kennis van muziek begon ik hiermee te experimenteren. Ik was toen nog niet veel met Hip-Hop bezig en maakte vooral House. Toen ik 17 was besefte ik dat ik vooral Hip-Hop luisterde maar nog steeds House produceerde. Ik ging me daarom meer specialiseren in Hip-Hop. Op de allereerste trap beat die ik maakte heeft toevallig Snelle nog getaped. Ik vond het zo vet dat iemand tekst kon schrijven op mijn muziek dat ik vanaf dat moment alleen nog maar Hip-Hop ben gaan maken.


One Vision 777

“Het belangrijkste wat ik heb geleerd in de muziek is dat dingen niet zomaar gebeuren. Je moet er keihard voor blijven werken, en dat is niet alleen maar nieuwe tracks maken, maar ook blijven netwerken”.

One Vision

2. Van welke ervaringen heb je het meeste geleerd en wat waren deze lessen?


Het belangrijkste wat ik heb geleerd in de muziek is dat dingen niet zomaar gebeuren. Je moet er keihard voor blijven werken, en dat is niet alleen maar nieuwe tracks maken, maar ook blijven netwerken. Het is vet om te zien hoe je dan samen met andere artiesten kan groeien. Een andere belangrijke les die ik meegemaakt heb is dat het in de muziek belangrijk is om geduld te hebben. 


3. Op welk project ben je tot nu toe het meest trots en waarom? 


Ik ben nog steeds wel trots op Russisch Roulette samen met Chip Charlez en Young Ellens. Ik geloofde in eerste instantie niet in de beat maar ik zette in de studio per ongeluk de beat aan en Chip voelde hem gelijk. Dat project opende voor mij veel deuren waardoor ik kon doorstromen en in contact ben gekomen met veel nieuwe artiesten. Door die drive ben ik onder andere later in contact gekomen met Yxng Le die vervolgens voor mij de deur opende naar 777. 


4. Wat kunnen we nog van jou verwachten? Welke leuke projecten en collabs komen eraan?


Jullie kunnen veel verwachten! In de afgelopen maanden ben ik veel bezig met projecten geweest. Op 8 oktober komt mijn eerste release sinds lange tijd weer uit samen met Sxteen. Verder kan ik sowieso vertellen dat ik ook een hele sterke track met Philly Moré & Mell heb gemaakt deze maand waar het hele 777 team nu al hyped over is. Yxng Le en ik hebben samen ook minstens 3 hele sterke tracks klaar liggen. Daarnaast wil ik zo hard gaan werken dat ik elke week een nieuwe release voor jullie kan brengen! 


“Als ik naar mezelf kijk over 10 jaar wil ik eigenlijk mijn eigen label runnen”.

One Vision

5. Waar zie jij jezelf over 3 jaar?


Ik hoop mezelf over 3 jaar volledig gesetteld te vinden in de muziekscene. Mijn main focus ligt nu op de productie, maar ik wil me in de komende tijd ook meer ontwikkelen als artiest. Als ik naar mezelf kijk over 10 jaar wil ik eigenlijk mijn eigen label runnen. Ik vind namelijk alles in de muziek dope, zelfs de zakelijke kant. Het lijkt mij dan dope om nieuwe artiesten een kans te geven en om ze hierin te begeleiden.  


6. Hoe onderscheid jij jezelf van andere producers? Wat maakt jou uniek?


Ik hoor vaak van artiesten dat ik mijn eigen sound heb. Vaak hebben mijn beats wat vrolijks of spiritueels in de akkoorden. Tegenwoordig zijn veel artiesten op zoek naar die spirituele vibe. Je hoort deze tracks niet vaak voorbij komen in de scène terwijl ik die tracks het ergste voel. Daarnaast heb ik mijn eigen manier van produceren voor de afro drums zodat ze zo clean mogelijk slaan.


7. De Golden Lemon Awards 2020 komen eraan begin december. Hoe ziet jouw top 5 rap acts eruit?


  1. Kevin
  2. Yxng Le
  3. Philly Moré
  4. Jonna Fraser
  5. Zefanio

8. Wie mogen er dit jaar echt niet ontbreken in de top 100 en waarom niet?


Het zijn te veel artiesten om op te noemen die niet mogen ontbreken. Ik focus mij vooral op de artiesten waarvan ik hoop dat ze binnen nu en volgend jaar in de top 100 komen. Burleson & Vari bijvoorbeeld, deze boys hebben nog niet eens een track uitgebracht maar in de studio merkte ik gelijk al dat ze veel talent hebben en erg gretig zijn. 


One Vision


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -