1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

ASHAFAR, S10, JACK, QLAS & BLACKA OP “NEW WAVE 2.0” ALBUM

- Advertisement -
- Advertisement -

Het borrelt al een aantal weken in de Nederlandse muziekindustrie dat het tijd zou zijn voor een ‘New Wave’ 2.0’  album. Het is vijf jaar geleden sinds het eerste ‘ New Wave’ album de hele Nederlandse rapgame compleet op zijn kop heeft gezet. De nieuwe garde van toen zijn de gevestigde garde van vandaag met namen als Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Bokoesam en SFB. De allereerste naam van het nieuwe album  is vandaag bekend gemaakt!


NEW WAVE

Het idee achter ‘New Wave’  komt van de platenbaas van Topnotch, Kees de Koning. Op zijn initiatief kwamen ruim twintig jonge rappers en producers begin 2015 tien dagen samen op Schiermonnikoog om samen nieuwe muziek te maken. In een appartementencomplex werkten ze in talloze geïmproviseerde studiootjes samen of alleen aan wat later het album New Wave zou worden, de ‘gamechanger’ voor de hedendaagse muziekindustrie in Nederland. Het grootste succes kwam na twee maanden met ‘Drank & drugs’ van Ronnie Flex en Lil’ Kleine dat de eerste plaats in de Nederlandse hitparades bereikte. 

Zie hieronder deel 1 van New Wave de documentaire.


ASHAFAR


Ashafar, één van de ruwe diamanten Josylvio’s kamp ‘Hella Cash Gang’,  maakte vrijdagmiddag bekend via zijn Instagram dat hij deel zal nemen aan het tweede ‘New Wave’ album. De rapper liet zichzelf echt liet zien met een spitsessie in 2016 op Zonamo Underground. Hij gooit razendsnelle, rauwe raps over het leven dat op een pleintje in Naarden begon. Ashafar bereikte in 2019 het grotere publiek met megahits Panamera, Bizzey’ s single ‘ Wij Rulen De Nacht’ , een 101Barz sessie en twee albums featuring onder meer Josylvio, Kevin en Sevn Alias. In 2020 stopt hij niet en dropte hij vorige maand een internationale samenwerking. Hij werkte voor zijn nieuwe track‘ Medellin’ samen met de Franse rapper Larry. 


S10


S10, echte naam Stien den Hollander, maakt ook deel uit van het New Wave 2.0 album. Ze maakte indruk met haar haar EP ‘Antipsychotica’ in 2017. Sindsdien Verder heeft S10 dit jaar ook nog eens de Edison voor Best Alternative gewonnen! Het komt dus niet als een verrassing dat S10 deel uit maakt van dit collectief. 

https://www.instagram.com/p/B_7pT0GpKxo/

Verder maken Jack en Qlas ook deel uit van New Wave 2.0. Jack ontplofte vorig jaar met zijn track “Op De Weg”.

https://www.instagram.com/p/B_7lwv2jevA/

Qlas & Blacka  tekende onlangs een contract bij het label Topnotch en zijn met hun album ‘Project 24’ het jongste duo die op nummer 1 van de Album Top 100 binnen kwam. 

https://www.instagram.com/p/B_7wL_HJQ_6/

Welke artiesten komen er nog meer op ‘ New Wave 2.0’ denk jij? Laat het weten in de comments! 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -