YUNG NNELG

Maak kennis met Glenn Ascencion! We kennen hem natuurlijk allemaal onder zijn artiestennaam Yung Nnelg. Hij komt uit de Amsterdamse Bijlmer en is van Ghanese afkomst.

LONG STORY SHORT

Glenn groeit op in een muzikaal gezin. Hij deed invloeden op bij het gospel van zijn Ghanese ouders. Hier ontmoet hij nieuwe mensen en hiermee begint hij later het collectief “The New Originals”. Nnelg heeft een gevarieerde muziekstijl. Hij is constant opzoek naar een nieuwe sound. Zijn derde EP heet niet voor niks Contra, wat “tegen(geluid)”,  betekent. Verder heeft hij ook meerdere bijnamen. Allereerst is zijn artiestennaam Nnelg, dit is zijn voornaam Glenn omgedraaid. Verder staat hij bekend als Million Dollar Baby, 6 nullen baby, Nnelgie, Nnelgy F. Baby en Nnelgy.

HIGHLIGHTS

In totaal heeft Glenn 3 albums gereleased Fox P2, Serena en Contra. Met de tracks Skeemen en Forrest Gump heeft hij de meeste successen geboekt. Skeemen heeft in totaal 1,6 miljoen views/plays op Spotify en YouTube. De track Forrest Gump samen met Bokoesam heeft bijna 1,5 miljoen plays/views. Het zijn niet alleen de views waarom Nnelg zo populair is. Zijn unieke muziekstijl is iets wat veel andere mensen aanspreekt. Vandaar dat Yung Nnelg niet mag ontbreken in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl