YUNG INTERNET

Yung Internet is een Amsterdams hiphop trio. Dat naar eigen zeggen journalistiek van de nacht vertaald naar muziek. De designer hiphop formatie, bestaande uit Yung Mau, Yelli en DJ Hyperlink, debuteerde eind 2014 met hun EP genaamd J.O.B.S.

LONG STORY SHORT

De onderwerpen variëren maar zijn altijd verbonden met de perikelen van het nachtleven. Hun rauwe benadering laat vaak weinig aan de verbeelding over. Na hun debuut in 2014 was het voor Yung Internet in 2015 tijd voor hun doorbraak naar het grote publiek dat vooral te danken was aan de hit ‘1 Affoe’. Op 17 december 2015 kwam de derde EP ‘Binnenstad’ uit welke insloeg als een bom en met name Amsterdam geruime tijd in zijn greep had. 

Op 16 juli 2016 sloegen de heren weer toe met de release van hun EP ‘Free Wifi’. Hun laatste EP ‘Dixiland’ werd goed ontvangen, wat resulteerde tot een uitverkochte tour door heel Nederland. Daarnaast wordt hun optreden bij het grootste festival in de muziekindustrie ‘Eurosonic Noorderslag’ nog steeds herinnert als legendarisch. Het optreden werd door het grote media-platform ‘3voor12’ verkozen tot twee na beste optreden van het festival.

HIGHLIGHTS

Op de EP ‘Pompstation’ zijn donkere raps over hun favoriete drugsdealer te vinden. Maar er zijn ook vrolijkere tracks over de liefde. Oftewel een erg veelzijdige EP. De eerste videoclip ‘Wat Ben Je Van Plan’, in samenwerking met Donnie, is te bekijken op YouTube. De video heeft een groot aantal views weten te genereren in een korte tijd. Dit laat toch maar weer zien dat een hoop mensen niet konden wachten op de nieuwe EP van de heren.

De release van ‘Pompstation’ werd in augustus afgetrapt met een releaseparty in een overvolle Kopstootbar. Na veel studiosessies kwamen ze in begin 2017 met een nieuwe tape: ‘Long Ice Island’. Deze tape bestaat uit maar liefst 20 tracks en een geheel uitverkochte tour door heel Nederland die begon in Tilburg. Tijdens de tape ‘Long Ice Island’, waar ze teruggaan naar de roots, werkte ze samen met namen zoals Narco Polo, Alfa, Donnie en Ome Omar.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl