YOUNG ELLENS

Danny Radermacher a.k.a. Young Ellens is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Hij groeide op in Almere en later verhuisd naar Kraaiennest, een woongedeelte in Amsterdam Zuidoost.

LONG STORY SHORT

De rap carrière gaat als een sneltrein die niet te stoppen is. Wie had verwacht dat hij dat hij met zoveel vuur zou komen? Jairzinho in ieder geval wel want hij haalde hem in 2017 bij platenlabel Rotterdam Airlines. De reden waarvoor men hem niet kende komt omdat hij pas sinds vorig jaar is begonnen met rappen. Daarvoor speelde hij zaalvoetbal op niveau en was hij te vinden in de buurt. Zijn eerste single ‘Practice’ brengt hij uit onder de label Freebandz. Het balletje begint te rollen en onder Rotterdam Airlines brengt hij meerdere hit singles uit. ‘Muur’ en ‘Geen Limiet’ is het begin maar daarna released hij ‘Bella Ciao’, deze wordt goed ontvangen in de Nederlandse rap scene. De track gaat zo lekker dat Frenna zelfs te horen is in de remix hiervan. Verder is Ellens een feature op track als ‘Pray For Job’ van Jonna Fraser en ‘In Squad We Trust’ van Jiri11 van ANBU Gang.

HIGHLIGHTS

Ondanks dat Ellens niet zo lang in de game zit liegen de streams en views niet. ‘Geen Limiet’ heeft bijna 2 miljoen plays op Spotify en 600K views op YouTube. Zijn track ‘Bella Ciao’ heeft bijna 3 miljoen plays op Spotify en meer dan één miljoen op YouTube. De remix samen met Frenna op deze track heeft ook bijna 3 miljoen plays. Young Ellens heeft zich in een korte tijd omhoog gewerkt en hij is nog lang niet klaar.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl