WINNE

Winston Bergwijn, beter bekend onder zijn artiestennaam Winne. Hij is een Surinaams/Nederlandse rapper afkomstig uit Rotterdam.

LONG STORY SHORT

Winston begint al op jonge leeftijd met rappen in het Engels. Dit deed hij toen der tijd nog onder de naam Static. Zijn vrienden moedigen hem aan om in het Nederlands te rappen. In het begin van zijn carrière wordt hij begeleid door jeugdvriend en collega-rapper Alee Rock. Hij treedt op in verschillende locaties in Rotterdam en vanaf toen nam hij zijn talent serieus te nemen. In 2005 lekt hij de track ‘Top 3 MC’ hiermee komt hij in de spotlights van verschillende media. Ondertussen is Bergwijn getekend bij de hiphoplabel Top Notch en dropt hij in 2007 zijn EP ‘Onoverwinnelijk’. Zijn debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’ komt in 2009 uit. ‘W.I.N.N.E’ en ‘Lotgenoot’ zijn een paar van de tracks die hierop staan. In 2018 dropt hij zijn tweede album ‘Oprecht Door Zee’. Vele grote artiesten van nu zijn hier op te horen.

HIGHLIGHTS

In 2008 wint Winston de State Award voor Beste Clip met de track ‘Begrijp me niet Verkeerd’. In datzelfde jaar wint hij ook twee 3FM Awards voor respectievelijk Beste Album (Winne Zonder Strijd) en Beste Single (W.I.N.N.E). Met meer dan 200K vaste luisteraars op Spotify en miljoenen views en plays op Spotify en YouTube laat Winne zien er niet hij niet mag ontbreken in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl