TYPHOON

Glenn de Randamie, beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon. Hij is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst.

LONG STORY SHORT

Glenn groeide op in de Veluwe en begon op 15 jarige leeftijd (1999)  met rappen. In het begin zat hij in de rapformatie Rudeteenz. Hij deed dit samen met oudere broer Blaxtar en leden van Opgezwolle. Vervolgens in 2001 maakt hij verschillende tracks met Opgezwolle maar zijn echte doorbraak komt in 2004. Hij wint in dat jaar de Grote Prijs van Nederland(hiphop/r&b) en tekent hij een platencontract bij hiphoplabelTop Notch.

Zijn debuutalbum ‘Tussen licht en lucht’ komt in 2007 uit. Typhoon laat zien wat voor een rapper hij daadwerkelijk is. Een jaar later sluit hij zich aan bij de hiphopcrew Fakkelbrigade en ze releasen de album ‘Colucci Era’. Zijn langverwachte en tweede album released hij is 2014, ‘Lobi da Basi’. Inspiratie voor dit album doet hij in Suriname, Australië, Brazilië en Terschelling. Samen met zijn Titanenband reist hij heel het land door om op te treden. Hij is te zien op tv en op festivals zoals Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz.

HIGHLIGHTS

Typhoon staat niet alleen bekend om de nummers die hij uitbrengt maar ook zijn liefdadigheid. In 2009 gaat hij met de hulporganisatie Edukans naar Kenia om ervaring op te doen. Hij zette hij zich in samenwerking met burgerrechtenvereniging Vrijbit in voor privacy en andere burgerrechten. Hij heeft verder ook een Zilveren Harp gewonnen. En heeft hij mogen optreden voor Koning Willem- Alexander en koningin Máxima.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl