THC

Tuindorp Hustler Click, oftewel THC! Wie kent ze niet? Het is een rapgroep uit de midden jaren negentig en bestaat uit tientallen los en vaste leden. De groep komt grotendeels uit de wijk Tuindorp Oostzaan in Amsterdam Noord.

LONG STORY SHORT

THC wordt tegenwoordig gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hip hop. Heel veel leden van de groep komen uit Tuindorp Oostzaan en staan op dat moment ook onder contract bij THC Recordz. Ondanks dat de boys uit de groep elkaar zien als broeders is er wel een hiërarchie in de groep. Rocks is de frontman en RB Djan wordt gezien als de onderbaas. De groep bestaat uit een diverse groep nationaliteiten. 

Tuindorp Hustler Click ontstaat in 1995 maar hun echte doorbraak maken ze in 2002. In datzelfde jaar sluit Appa zich bij de groep. ‘Je Bakt Er Niks Van’ komt ook in dat jaar uit. De track gaat door heel Nederland en ze staan op de map. Hun CD ‘Mixtape Vol.1’ verschijnt het jaar daarop. Verder kennen we tracks zoals ‘Kogel Vangen Voor Je Mattie’, ‘Zina’ en ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ natuurlijk ook.

Het duurde tot 2004 voordat ze in contact kwamen met platenlabel baas Kees de Koning van Top Notch. De deal komt er in dat jaar niet maar wel in 2009. In dat jaar komt ook hun tweede mixtape uit. In 2017 kondigt THC aan dat er weer nieuwe muziek aan komt. Ondertussen hebben ze tracks zoals ‘Een Daggie Tuindorp’ en ‘Iene Miene Mutte’.

HIGHLIGHTS

Om te beginnen zijn ze misschien de grondleggers van het hedendaagse hip hop in Nederland. In de beginjaren van hiphop in Nederland werd er niet gekeken naar de streams, wat nu wel zo is. Nederhop was niet zó populair zoals het nu is. In 2004 heeft THC een enorm succes met de track ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’. Ze bereiken de Nederlandse Top 100 en dat is in die tijd ontzettend sterk.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl