SXTEEN

Maak kennis met SXTEEN, echte naam Joweney Sidnay Karel Jason Balentien. Hij is geboren in Rotterdam maar groeide op in Spijkenisse.

LONG STORY SHORT

Joweney zijn carrière krijgt een enorme boost zodra hij meedoet met FunX Talent. Tijdens de finale van de FunX Talent laat hij een nummer, die hij speciaal heeft geschreven voor zijn zieke oma heeft geschreven, horen. Hij liet een diepe indruk achter en sindsdien is gaat zijn carrière als een sneltrein. Sxteen groeide op in Spijkenisse in een gezin waar iedere dag muziek werd gedraaid. Er werd van alles en nog wat gedraaid, denk aan ‘80/90 pop, Reggae en Blues. 

In zijn tienerjaren kwam zijn passie voor muziek tot uiting met het schrijven van eigen nummers. Verder heeft Joweney een passie voor het vak tatoeëren. In 2017 brengt Sxteen zijn eerste single ‘Oh Lord’ uit. Sindsdien heeft hij meerdere singles gedropt waaronder een van de meest bekende ‘She Loves It’ en ‘Yamilet’. Balentien heeft onlangs een getekend bij bij Frenna’s label 777.

HIGHLIGHTS

Zijn nummer ‘Ik Hou Van Jou’ heeft bij elkaar al meer dan 700.000 views/plays. Dit is de emotionele track die hij tijdens de FunX Talent finale liet horen. Zijn grootste hit is ‘She Loves It’ heeft op Spotify meer dan 2,4 miljoen plays en 1,7 views op YouTube. Verder heeft Sxteen meer dan 180.000 vaste luisteraars op Spotify. Met zijn unieke mix van Urban, New Wave, R&B, Latin en Dancehall is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse rapgame.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl