SOESSIEO

Hassan Ouhssayen, artiestennaam Soessieo, is geboren in 1987 in Marokko. Op zijn vijfde moest hij samen met zijn moeder en zusje emigreren naar Nederland en daar begint zijn levensverhaal echt.

LONG STORY SHORT

Hassan groeide op in Amsterdam Noord en in zijn jongere jaren heeft hij veel tegenslagen gekend. Zijn ouders hadden het niet breed en daardoor leefde ze voor weinig. Er waren soms tijden dat ze helemaal niet te eten hadden vertelt Hassan tegen ons. Hij groeide op met mensen die hij zag als vrienden maar die dat eigenlijk niet waren. Zijn ‘vrienden’ pesten hem vaak omdat hij dik was en ze zeiden dat hij niks in het leven zal bereiken. Door al die onzekerheden en frustratie komt hij al snel in aanraking met criminele activiteiten. 

Op zijn 14e besluit Hassan hier wat aan te doen en begint aan zijn zelfvertrouwen te werken. Hij gaat op kickboksen. Hier beseft hij dat hij niet alleen aan zijn lichaam moet werken. Hij komt in aanraking met muziek van onder andere de legendarische 2Pac en  Biggie Smalls. Hassan raakte hierdoor geïnspireerd en begint met het schrijven van teksten. Het begint als een grap maar al snel merkt hij dat hij al zijn frustraties en emoties hierin kwijt kan.

HIGHLIGHTS

Zijn eerste track heeft hij opgenomen op een sample van de track 2Pac – Changes in zijn eigen studio. Hij besluit zijn eerste track op YouTube te zetten en hij krijgt veel positieve reacties. Zijn muziek spreken niet alleen jonge mensen aan maar ook oud. Het gaat vaak over realiteit en de liefde. Vooral is het zijn eigen ervaring wat hij laat horen. Je gaat nog veel van Hassan horen dus don’t sleep on this.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl