SFB

Strictly Family Business, beter bekend als SFB, is een rapformatie afkomstig uit Den Haag. De in 2013 geboren rapgroep bestaat uit vier leden: Frenna, Jandro, Priceless en KM. 

LONG STORY SHORT

Zoals bij vele rappers van nu begon het bij SFB allemaal op YouTube. In het kader van het verjaardagsfeest van toenmalige manager Rabby Racks was de nummer ‘Ziekniehh’ ontstaan. De track hadden ze voor de lol gemaakt en in eerste instantie was dit niet eens online gegooid. Vier jaar later staat de teller op YouTube op 116.000 views! In het voorjaar van 2015 werd bekend gemaakt dat SFB meedoet aan het New Wave project, waarmee zij de Popprijs wonnen! Op basis van onder andere het succes van het New Wave kregen ze een platencontract bij hiphoplabelTop Notch. Ondertussen zijn de boys uit Den haag niet meer weg te denken uit de rapscene. De groep stond onder meer op Encore Festival, TIKTAK Festival en verkochten meerdere shows uit in België en Suriname. Na vele mega singles zoals ‘Shutdown’, ‘Drip’, ‘One Time’ en ‘Machine’ kwamen de rappers met ‘Reset the Levels 3’ (RTL3) en “77 Nachten’.

HIGHLIGHTS

Dit is ongekend dus blijf bij de les! Laten we beginnen bij het begin. In 2015 won SFB de Popprijs door hun deelname aan het New Wave project. Eind 2015 kwam de EP ‘Reset the levels 2’ uit, de teller staat inmiddels op acht miljoen Spotify streams en nog een miljoen meer op YouTube! Dit is nog niks vergeleken met wat RTL3 en 77 Nachten hebben gedaan. ‘Shutdown’ die op RTL3 staat heeft momenteel meer dan TWAALF miljoen streams op Spotify. ‘Mandingo’, ‘Drip’ en ‘One Time’ hebben samen meer dan 25 miljoen streams op Spotify. Maar de kers op de taart is toch echt ‘Lovely Body’ met meer dan 30 miljoen streams.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl