SBMG

Sawtu Boys Money Gang, beter bekend als SBMG, is een Nederlandse rapformatie uit Amsterdam. De rapgroep bestaat uit Chyvon Pala a.k.a. Chivv en Henk Mando a.k.a Henkie T.

LONG STORY SHORT

Het sprookje begint voor beiden rappers allemaal in Kraaiennest. Een deel van de Bijlmer in Amsterdam Zuid-Oost. De twee kennen elkaar al jaren waaruit een echte vriendschap is ontstaan. Die vervolgens verder ontwikkeld tijdens de middelbare school tot een ware broederschap. De liefde voor het maken van muziek is ook in deze tijd ontstaan. In 2013 begonnen ze muzikaal samen te werken, de eerste maanden sinds de oprichting nog samen met Bryan Oduro (BKO) en en tekende ze bij Top Notch.

HIGHLIGHTS

In 2014 kwam de hitsingle ‘Oeh Na Na’ uit, deze werd in een jaar tijd ruim 4,5 miljoen keer bekeken op YouTube. Vervolgens in 2016 scoren ze hun eerste Top 40-notering met hun single Alaka, samen met Broederliefde en KaliBwoy. Tot slot komen ze in het najaar van dat jaar komt met Kibra. Dit was een samenwerking met D-Double en Broederliefde. Maar door onder andere hun monster hits ‘4x Duurder’, ‘Drop Top’ en ‘Lit’ mag SBMG niet ontbreken in de Rap top lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl