S10

Stien Den Hollander, beter bekend onder haar artiestennaam S10. De nog jonge en getalenteerde Stien vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen.

LONG STORY SHORT

In 2017 brengt S10 haar eerste release genaamd ‘Antisychotica’ uit onder het label Noah’s Ark. Het mooie hiervan is dat dit volledig door de microfoon van een standaard Apple oordopjes is opgenomen. Op deze plaat sprak Stien nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachten, je hoort een oude ziel terwijl ze is geboren in het jaar 2000. Tegenwoordig gaan haar teksten meer over onderwerpen als verlatingsangst en liefde.

Haar volgende EP genaamd ‘Lithium’ viel goed bij het publiek en mensen in de muziekindustrie, het werd ook al “de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar” genoemd. In 2019 brengt ze haar debuutalbum ‘Snowsniper’ uit. Op deze plaat staan ook Yung NnelgSor en Kraantje Pappie.

Verder is S10 live indrigend, maar ook dansbaar. In 2019 treed ze onder meer op Noorderslag. Ook stond ze in een uitverkocht AFAS Live als opener voor Kraantje Pappie. Tot slot heeft ze het festivalseizoen gevuld met onder andere WOO HAH!, Paaspop, Dauwpop en Into The Great Wide Open.

HIGHLIGHTS

Haar debuutalbum ‘Snowsniper’ was een ongekend success. De Volkskrant noemde S10 “de meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop”. Verder betitelde NRC het album “een juweel van een debuut” en 3voor12 benoemde het tot ‘Album van de Week’. Niet alleen haar album viel goed in de smaak, haar live optreden op Noorderslag werd ook uitgeroepen tot #10 van de beste 25. Maar de echte klapper moet nog komen, een Edison winst in de categorie ‘Alternative’! 

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl