RONNIE FLEX

Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex. Hij is geboren in Rotterdam en groeide op in Capelle aan den IJssel.

LONG STORY SHORT

De rapper/zanger en producer begint op 14-jarige leeftijd met beats maken en rapteksten schrijven. Zijn talent blijft niet onopgemerkt. Na zijn bijdrage aan de popgroep “Jupiterbwois” werkt hij mee met het album van Gers Pardoel. Ronnie Flex bestormt samen met Lil Kleine in 2015 de hitlijsten met zijn single ‘Drank & Drugs’. Het duo behaalt de #1 positie in de GFK Single Top 100 en wordt ruim 26 miljoen keer bekeken op Youtube.

HIGHLIGHTS

Ronnie bereikt in zijn carrière vele hoogtepunten. Het collectief ‘New Wave” dat het gelijknamige album uitbrengt wint in januari 2016 de Popprijs 2015. Op 5 januari 2017 behaalt hij, samen met Frenna. Een nummer 1-hit in de Nederlandse Hitlijst van Spotify met het nummer Energie. In datzelfde jaar dropte Ronnie het album ‘Rémi’, waarmee hij menig muziekliefhebber versteld mee deed staan. Met mooie nummers als ‘Is Dit Over’ en ‘Plek Als Dit’ raakte hij een gevoelige snaar bij velen. In 2018 bracht hij het eveneens goed ontvangen album ‘Nori’ uit. Na een lange afwezigheid kwam Ronnie in 2021 weer met een album. Met het project genaamd ‘Altijd Samen’ liet hij zien waarom veel mensen hem de G.O.A.T. van Nederland noemen. Ronnie kreeg in de tussentijd twee dochters, die hij vernoemden naar zijn eerder uitgebrachte albums Nori en Rémi. In 2022 liet de Rotterdammer van zich horen met tracks als ‘Terug Bij Af’ en ‘Love Song’. Ronnie eindigde dit jaar op de zesde plek in de Raptop 100-lijst.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl