RG

Maak kennis met René, artiestennaam RG. Hij is een Nederlandse rapper die geboren en getogen is in Eindhoven. Verder heeft RG zijn eigen label genaamd ‘RecordLabelCollectief‘, dit heeft hij samen met mede-eigenaar Mali opgezet. De gedachte achter het labelnaam is eenheid, samen sterk en alleen is maar alleen. Je vind deze gedachte ook weer terug in de logo van het label.

LONG STORY SHORT

Rappen begint bij RG als een hobby maar groeide al snel uit tot iets serieus. Door naar de statistieken te kijken raakte hij gemotiveerd om zich meer te verdiepen in de muziek. Op een gegeven moment scheiden zijn ouders en René wist niet hoe hij dit moest verwerken. Hij ging zijn frustraties op verkeerde manieren uiten en hij beseft dat dit niet verstandig is en hij begint dit te verwerken in zijn muziek. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad en met zijn verhalen wilt hij de jeugd inspireren. Rene staat altijd positief ingesteld en is een optimist pur sang. 

HIGHLIGHTS

In 2020 dropt hij zijn allereerste officiële release genaamd ‘Poco Loco’. De track gaat over de liefde. Verder heeft hij in 2020 de tracks ‘Yummie’, ‘Bloody Mary’ en ‘Fenomeen’ naar buiten gebracht. Laatstgenoemde track  is een samenwerking met de rapper Mali. We gaan nog veel van RG te horen krijgen, so don’t sleep on this en blijf het volgen. Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl