RBDJAN

RBDjan staat voor veel rapfans bekend als onderdeel van de rapgroep THC, maar de Amsterdammer timmert de laatste jaren op de weg als solo-artiest. Mede met zijn album ‘Kleine Jongens Worden Groot’ liet RBDjan zien dat hij nog altijd tot de beste rappers van Nederland behoort.

LONG STORY SHORT

Tuindorp Hustler Click, oftewel THC wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. De groep brak in 2002 definitief door en behaalde in de jaren daarna veel successen. Arbidjan Hakopians, beter bekend als RBDjan werd altijd al gezien als belangrijke pion binnen THC, dat voornamelijk straatrap uitbracht.

RBDjan scoorde met THC zijn eerste hit in 2004 met de track ‘Ballen Tot We Vallen’. Later brachten de mannen van THC nog projecten uit als ‘Artikel 140’ en ‘Puur en Versneden’ . De laatste jaren is RBDjan weer druk bezig met het uitbrengen van nieuwe muziek en dit doet hij tegenwoordig als solo-artiest. In 2022 bracht hij het album ‘Kleine Jongens Worden Groot’ uit. Waarin hij vertelt over zijn persoonlijke groei, het leven op straat en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt om de persoon te zijn die hij nu is. Voor het album werkte RBDJAN samen met andere legendes uit de Nederlandse rapscene zoals Kempi, Crooks, Sevn, Latifah, Jebroer en Rocks.

HIGHLIGHTS

Nadat RBDjan weer doorpakte met het uitbrengen van muziek, is hij wekelijks te vinden in de hitlijsten met onder meer tunes als ‘Smoke’ en ‘Big Man Ting’. RBDjan eindigde in 2022 op de 39e plek in de Raptop 100-lijst en kreeg tijdens de Golden Lemon Awards van datzelfde jaar de ‘Raptop Legend Appreciation Award’ uitgereikt.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl