QUEL

Maak kennis met in 1998 geboren rapper Quel. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit maar woont in Antwerpen. 

QUEL

LONG STORY SHORT

In 2010 ontstaat de liefde voor hiphop bij Quel. Het begint bij het luisteren naar nederhop en sindsdien heeft hij nooit meer achterom gekeken. Zelf denkt hij dat de reden hiervoor is dat er in die tijd minder werd gereleased door artiesten waardoor je hetzelfde nummer veel vaker afspeelde. Na een tijdje kende hij deze teksten aardig uit z’n hoofd en begint hij mee te rappen. In deze tijd luisterde Quel veel naar Nino, Keizer, Daryl, Kempi, Fresku en Hef. In 2012 gaat het van, mee rappen met tracks, naar zelf schrijven op internet beats. Hierin vindt hij destijds echt zijn hobby en tot op de dag van vandaag is hij er nooit mee gestopt. 

In het verleden heeft Quel onder een andere naam al ongeveer 100 tracks uitgebracht op YouTube. Dit ging echter niet als plan en in 2018 merkt hij een echte vooruitgang in zijn tracks en besluit hij om een frisse start te maken en als Quel verder te gaan. Nu in 2020 heeft hij 1 album, 2 EP’s en enkele singles officieel uitgebracht. Quel is verder een echte alleskunner, hij neemt alles op, mixt zelf en de covers van zijn projecten maakt hij zelf.

HIGHLIGHTS

Hetgeen waar Quel het meest trots op is, is als hij een bericht krijgt van iemand die hij heeft geraakt met een van zijn persoonlijke tracks. Verder is hij ook trots op het feit dat hij door rap heel wat fantastische mensen heeft mogen ontmoeten en de aanvragen om samen te werken met mensen die oprecht geloven in hem als artiest. De streams die Quel genereert is verder ook een aspect waar hij trots op is, met als hoogtepunt de track ‘Als Ik Val’. We gaan nog veel van deze talentvolle rapper horen. Dus zoals we altijd zeggen don’t sleep on this en blijf het volgen!


Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl