PJOTR

Deze rapper uit Zutphen volgde eerst een opleiding tot leraar, maar tot voor de klas staan is het nooit gekomen. Zijn liefde voor hiphop heeft andere plannen met hem. De rapper is onderdeel van het label Lieve Jongens en maakt al sinds 2018 verschillende tracks.


LONG STORY SHORT

Pjotr is een unieke artiest die middels zijn rake teksten, krachtige stemgeluid en lekkere ritmes elk publiek geboeid weet te houden. Zijn carrière begon met de track ‘Bloed Op De Tape’, in 2018 kwam zijn eerste album ‘Goed Nieuws’ uit. Hier stond onder andere zijn single ‘Zonneschijn’ op, die bijna een miljoen views behaald heeft. Na het uitbrengen van verschillende singles in 2020 heeft hij een tweede album: ‘Kleine Wereld’ uitgebracht. Zijn nieuwste track heet ‘Wees Niet Bang’ met oude legende Brace.

HIGHLIGHTS

In 2019 werd Pjotr in de Amsterdamse Melkweg uitgeroepen tot Most Wanted, een prijs voor aanstormende hiphop talenten. Zijn 101barz sessie uit 2020 is hard gegaan en heeft inmiddels bijna een miljoen views behaald. Zijn single ‘Zonneschijn’ wist de ‘Viral 50 NL’ van Spotify te halen en zijn EP ‘Goed Nieuws’ bemachtigde een plek in de Album Top 100. Pjotr tekende als eerste artiest bij het label Lieve Jongens van Snelle en was hiermee klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière. In de zomer van 2020 bracht Pjotr de ‘Kleine Wereld‘ EP uit, waarop onder andere samenwerkingen stonden met Snelle en Wudstik. Hij trok daarbij op ‘Kleine Wereld’-tour door Nederland en verkocht zelfs twee keer zijn eerste solo-show in het Burgerweeshuis in Deventer compleet uit. Gelijktijdig verscheen zijn 101Barz Zomersessie op YouTube, die inmiddels ruim 1 miljoen keer bekeken is. Daarnaast was Pjotr het afgelopen jaar een graag geziene gast bij 538-DJ Igmar Felicia, waar hij de wekelijkse rapcolumn ‘Rap Je Het Al Gehoord’ had. Hierin vatte Pjotr op geniale wijze iedere keer de week samen en sloot hij het jaar af met de virale rap ‘Twintig Twintig’. Eerder won Pjotr de ‘Elevator Pitch’ van Radio 3FM, wat resulteerde in een optreden in de 3FM Live Box. De artiest deed daarnaast een sessie bij FunX The Future en hij won met een verpletterende liveshow in de Melkweg ‘Most Wanted’ 2018. Hiermee voegt Pjotr zich in het rijtje van eerdere winnaars als Ali B, Lange Frans en The Partysquad. Pjotr heeft veel in zijn mars en gaat dit in 2021 ook weer laten zien met toegankelijke crossovers van Pop/Rap en uptempo dansbare bars.Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl