PAUL SINHA

Op 20 januari 1996 wordt Paul Sinha geboren in Deventer. Hij groeide op aan de rand van de centrum. Zijn passie voor muziek en ritmes laat niet lang op zich wachten.

LONG STORY SHORT

In zijn jongere jaren ontstaat er een interesse voor muziek en ritmes. Het is voornamelijk hiphop wat hem aanspreekt. Zodra hij er de kans voor krijgt begint hij met het schrijven van zijn eigen teksten en performen. Paul wordt tweetalig opgevoed. Hij heeft een Engelse vader en een Nederlandse moeder.

Toen Paul 16 jaar was deelt hij zijn eerste tracks en besluit hij mee te doen aan een talentenjacht, die hij ook nog wint! Kort hierna komt hij in contact met Purp (Burak Sagir). Na een aantal samenwerkingen besluiten ze beiden hun krachten te bundelen. Vanaf dat moment is het duo Vans ‘N Purp ontstaan. Ze beginnen samen een studie aan de Herman Brood academie en brengen een EP uit. Na een bepaalde periode gaan de twee werken aan hun solocarrière. Paul merkt dat hij steeds vaker gaat rappen in plaats van zingen. Ook begint Sinha zich te verdiepen in het produceren van tracks.

HIGHLIGHTS

In zijn nog prille carrière heeft Paul Sinha al aardig wat hits op zijn naam staan. In 2017 brengt hij zijn album ‘Niet Zomaar’ uit. Zijn track ‘De Laatste’ heeft op Spotify al meer dan 2,7 miljoen plays en op YouTube 1,3 miljoen views. ‘Ey Ey Ey’ heeft inmiddels 1,8 miljoen views/plays bijelkaar. Voor die track werkte hij samen met Frenna. Met meer dan 300.000 vaste luisteraars op Spotify en miljoenen plays en views is Paul een grote speler in de hiphopscene. We gaan nog veel van hem horen!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl