OPGEZWOLLE

Opgezwolle is een Nederlandse rapformatie uit Zwolle. De groep bestond uit Sticks, Rico en dj/producer Delic. In 1998 werd de groep gevormd en het duurde tot 2001 voor hun debuutalbum ‘Spuugdingen’.

LONG STORY SHORT

In 2002 teken de heren een platencontract bij hiphoplabel Top Notch. Ze vormen samen met DuvelDuvel een groep genaamd Opgeduveld. En in 2003 verscheen hun tweede album genaamd ‘Vloeistof’. Vervolgens ging de groep samen met rap icoon Typhoon, Kubus en DuvelDuvel op de Buitenwest tour.

Uiteindelijk ging de groep in 2007 uit elkaar en Rico en Sticks gingen zich focussen op hun solocarrière. Tot ieders verbazing kwamen de twee rapper in 2016 bij elkaar om een show (Opgezwolle TotNu) te geven. De show was binnen een recordtijd uitverkocht. Vervolgens werd er een tour aan vast geplakt. Met in totaal 3 albums en 2 mixtapes en meerdere awards is Opgezwolle niet te ontbreken in de Raptop lijst.

HIGHLIGHTS

In totaal hebben Sticks, Rico en Delic 14 awards gewonnen. Denk hierbij aan de categoriën Beste Album, Beste Live Act, Beste Nummer en Beste Single. Verder werd hun album ‘ Eigen Wereld’ in 2016 verkozen tot Het Hardste Album van de Lage Landen door Hiphop in je smoel. Tot slot is Opgezwolle voor vele de reden waardoor zij zijn begonnen met rappen. Daarom hoort Opgezwolle in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl