MURDA

Önder Doğan is een Nederlands/Turks acteur en rapper die bekend is onder de artiestennamen Murda, Turk of Önder. Zijn ouders waren voorheen actief in het theater. De appel valt dus niet ver van de boom. 

LONG STORY SHORT

Önder is geboren in Amsterdam, maar toen hij jong was verhuisde hij met zijn ouders naar Madrid en vervolgens Istanboel. Bij zijn terugkeer naar Nederland gaat hij in Eindhoven wonen en ontmoet hij rapper Spacekees, die hem uitnodigt als back up MC voor een tour met Jiggy Djé. Hij laat een sterke indruk achter op en naast het podium. In 2007 tekent hij een contract bij hiphoplabel Noah’s Ark. Binnen drie maanden na het tekenen van zijn contract dropt hij zijn eerste EP ‘Turkse Pizza’. Het einde van dat jaar dropt hij ook zijn mixtape ‘Be on De Kijk Uit’. Het blijkt dat Murda niet alleen over muzikaal talent beschikt maar ook acteertalenten heeft. In 2010 speelt hij de hoofdrol in de bioscoopfilm ‘Gangsterboys’. Zijn debuutalbum ‘De Kassier: een Monnie Album’ brengt hij in datzelfde jaar uit. Verder kennen jullie Turk van de hit singles ‘ Betere Man’, ‘Niet Zo’, ‘Brand New’ en door de samenwerking met Hef (Bang Bros).

HIGHLIGHTS

De film ‘Gangsterboys’ waar Murda de hoofdrol in speelt heeft de status Gouden Film gekregen. Dit krijg je als de film meer dan 100.000 bioscoopbezoekers heeft. Zijn single ‘Betere Man’ heeft de gouden status en ‘Niet Zo’ & ‘Brand New’ hebben beiden een platina status. In 2010 wint hij samen met Hef in het duo Bang Bros de State Award voor Beste Groep.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl