MULA B

Hicham Gieskes beter bekend onder zijn artiestennaam Mula B is een multi-platina, award winning rapper afkomstig uit Den Haag. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van de trap-sound in de Benelux en was jaren lang frontman van het label Wilde Westen Records waar hij enorme successen behaalde.

LONG STORY SHORT

Hicham groeide op in de Schilderswijk voor zijn loopbaan als artiest zat hij zwaar verwikkeld in de criminaliteit. Hij zag zoals vele voor hem een uitweg uit het circuit door muziek te maken. Geïnspireerd door rappers uit het zuidelijk deel van de Verenigde Staten wilde Mula de trap sound,
een subgenre binnen in de hiphop muziek naar Nederland brengen. Door zijn unieke flow, harde teksten en soms hilarische punchlines begon de rapper een naam op te bouwen in Den Haag. Hij tekende zijn platencontract bij Wilde Westen & bracht daar samen met rapper LouiVos & producer IliasopdeBeat de mixtape D&G (Drugs & Geld) vol1 uit. De tape wordt tot op heden gezien als een klassieker binnen in de Nederlandse muziek industrie. Een landelijke doorbraak kwam echter na de release van de single “Domme Jongens”. De plaat werd van een straathit, een clubhit, behaalde de gouden status en resulteerde in veel optredens door Nederland & België. Hierna volgde de track ‘Challas’ die 2x platina behaalde. In 2018 kwam zijn debuutalbum ‘Meesterplusser’ uit en kreeg binnen een jaar een platinumstatus.

HIGHLIGHTS

In 2018 komt het eerste solo-album “Meester Plusser” van Mula B uit. De single -en tevens disstrack naar rapper Frenna (SFB)- werd overal grijs gedraaid. Zijn megahit ‘Bandolero’ heeft inmiddels ruim 15 miljoen YouTube views. Samen met de boys van Wilde Westen hebben zij een legendarische sessie afgeleverd. De sessie heeft meer dan 6 miljoen views. Mula is een grote speler in de game en dat blijft ie. In 2022 won Mula de Golden Lemon Award mede dankzij een keihard album genaamd Prix d’ami.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl