MR. POLSKA

Dominik Włodzimierz Groot, beter bekend onder zijn artiestennaam Mr. Polska. Hij is een Nederlands- Pools rapper, geboren in Polen maar vanaf zijn derde opgegroeid in Nederland.

LONG STORY SHORT

Polska is tijdens zijn studie al bezig met het maken van muziek. Hij brengt in 2007 een album uit in eigen beheer onder de naam MC Polski. Met de track ‘Kapoole Mashien’ krijgt hij enige bekendheid en hij staat op de kaart. Hier ontmoet hij, de toen nog beginnende producer Boaz van de Beatz. De twee samen zorgde voor magie en zette een nieuwe sound en trend neer in Nederland. In 2008 start Boaz de labelNouveau Riche. Ondertussen heeft hij twee albums uitgebracht en meerdere hitsingles. Zijn samenwerking met Yellow Claw op de track ‘Krokobil’ is een goed voorbeeld voor één van die hitsingles. Mr. Polska was en is het gezicht voor feestend Nederland.

HIGHLIGHTS

In 2010 wint hij de Rookie of the Year Award van State Magazine. Met zijn nummer ‘Gustav’ wint hij een ook een State Award en een Xite Award voor Best Male. ‘Krokobil’ heeft op al meer dan 20 miljoen YouTube views. De track ‘Samen’ met  Teske de Schepper is al meer dan 14 miljoen keer bekeken op YouTube en Spotify. Met ruim 400.000 vaste luisteraars op Spotify is er bewijs dat Mr. Polska in de Raptop lijst moet horen!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl