MOMI

Momhammed Djalabi, beter bekend onder zijn artiestennaam Momi, is een Nederlandstalige artiest. Hij vluchtte op 09-09-1999 naar Nederland vanuit Soedan. 

LONG STORY SHORT

Tijdens zijn basisschooltijden spendeert hij veel uren in het buurthuis. Hier komt hij ook voor het eerst in aanraking met het maken van muziek. In deze tijd deed hij ook mee aan workshops die door grote namen als Mega Master en K-liber werden gegeven. Door de muziek die hij thuis hoort via zijn broer hoort hij onder andere Opgezwolle, Kimo en veel hiphop uit Engeland. Muziek is iets wat al sinds jong erin zit bij Momi. Zijn grootste inspiratiebron is zo real mogelijk zijn. Dit is iets wat goed te horen is in zijn muziek.

Nadat hij in 2014 zijn single en videoclip ‘Alles Op Zijn Tijd’ dropt beseft hij dat veel mensen naar hem vragen. Drie jaar later tekent Momhammed zijn platencontract bij het label Top Notch. In datzelfde jaar brengt hij zijn eerste plaat genaamd ‘Rauw’ uit. In totaal staan er 11 tracks op met onder andere Lijpe, Josylvio en Heinek’n als featurings. Twee jaar later released hij ‘Topspul’. Hierop staan hitnummers ‘Wavey’ met Kevin en ‘Kleine Boy’ met Lijpe.

HIGHLIGHTS

Momi is al jaren ware speler in de Nederlandse rap industrie. Dit is goed te zien aan met wie hij allemaal mee heeft samengewerkt. Zo horen we tracks met LijpeBoefKevinJosylvio en ga zo maar door. Tot slot is zijn rauwe en authentieke manier van rappen iets wat niet mag ontbreken in de Nederlandse hiphopscene. 

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl