MOES COMPLEX

Moes Complex is een Nederlandse artiest van Afghaanse afkomst die muziek uitbrengt onder zijn eigen label. Hij is geboren in Afghanistan en kwam op zijn negende met zijn ouders naar Nederland. 

LONG STORY SHORT

Hij groeide op in Eindhoven en woonde onder meer ook een paar jaar in Utrecht voordat hij in 2015 naar België verhuisde, waar hij momenteel nog steeds woont. De reden waarom hij daar woont, ligt volgens hem nogal complex, maar gelukkig woont hij niet ver van de Nederlandse grens. Bovendien is hij dagelijks nog te vinden in Eindhoven. Zijn bijnaam ‘Moes Complex’ heeft hij o.a. te danken aan het enige antwoord dat mensen altijd van hem krijgen (‘shit is complex’). Dit is inmiddels zijn standaard reactie geworden op vragen over zijn royale lifestyle en hoe hij het toch allemaal heeft geflikt in zijn eentje.

Het allerbelangrijkste in het leven is voor Moes dat je altijd het onderste uit de kan haalt en op een positieve manier gebruik maakt van alle kansen die op je weg komen, maar zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen. Vooral het zelf bereiken van je levensdoelen en daarmee je ouders trots maken, betekent alles voor hem.

Moes heeft altijd een grote voorliefde gehad voor muziek. Zijn motivatie om zelf muziek te maken, werd steeds groter toen hij meer en meer besefte dat er geen Nederlandstalige rapmuziek was die hem echt persoonlijk raakte qua inhoud. Hij begon vooral daarom zelf muziek te maken die hij naar eigen zeggen ‘in zijn eigen waggie kon pompen en waarvan de inhoud dichter bij zijn eigen leefwereld lag’. Nadat hij zijn muziek aan zijn matties liet horen, werd hij steeds vaker door hen gestimuleerd om nog meer tunes te maken en die ook uit te brengen.

HIGHLIGHTS

Een van zijn toekomstige doelen is ook om nieuw en jong muzikaal talent te supporten. Dit wilt hij bereiken via zijn eigen label en om talenten aan te kunnen trekken, moet je volgens Moes eerst zelf als artiest op de voorgrond treden. 

Deze veelzijdige artiest heeft grootse plannen en jullie zullen nog heel veel van hem gaan horen.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl