MARIO CASH

Mario Cash maakte zijn naam in de industrie met Green Gang. Hij was onderdeel van de Amsterdamse rapformatie en vriendengroep. 

LONG STORY SHORT

In 2008 richten F.I. en Djaga Djaga rap formatie Green Gang op. Mario Cash is hier ook onderdeel van. In deze tijd staat hij bekend om zijn gewelddadige reputatie op straat. Ook zit hij vaak in detentie. Mario geeft in meerdere interviews aan dat hij bijna alle gevangenissen in Nederland heeft gezien. Veel leden van Green Gang zitten tegenwoordig ook vast. Gelukkig heeft Cash deze lifestyle achter zich gelaten.

Tegenwoordig zit Mario in een positieve mindset en focust hij zich alleen op zijn muziek en platenlabel. Hij is de eigenaar van Cash City Records en zelf released hij ook nog genoeg muziek.

HIGHLIGHTS

Cash dropte in 2016 ‘Top600’. De plaat telt acht tracks en heeft meerdere samenwerking erop. SBMGZack Ink en Lijpe zitten ook op deze EP. Verder heeft hij naam gemaakt met ‘Bengladesh’ en onlangs nog ‘Exclusive’. Samen met artiesten van zijn label heeft hij in 2019 het album ‘We Don’t Talk 2 Much’ gereleased. Zijn miljoen plays/views op Spotify en YouTube en zijn eigen platenlabel laten zien dat Cash een grote speler is. In de jaren daarna dropte Cash elk jaar een album. In 2020 ‘Drilleritis’, in 2021 ‘True Stories’ en in 2022 ‘Underrated’, waar onder eer featurings op staan met Lijpe, Boef en Ashafar. In 2022 eindigde Cash als nummer 56 op de Raptop 100-lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl