LIL KLEINE

Jorik Scholten, beter bekend onder zijn artiestennaam Lil Kleine, is een Nederlandse rapper en acteur die geboren is in Amsterdam.

LONG STORY SHORT

Op zijn achtste begon hij al met dansen en acteren en verscheen hij in een aflevering van Praatjesmakers. De video van de jonge Scholten die vertelt zijn ambities als rapper is inmiddels bekend. Deze ambities heeft hij inmiddels ruimschoots waargemaakt. Naast alle shows, media-optredens, studiosessies en megahits heeft hij een social-following met meer dan 1,2 miljoen volgers op Instagramweten op te bouwen. In totaal heeft hij op social media meer dan 2 miljoen volgers en dit maakt hem één van de grootste social media influencers van de Benelux.

In 2015 bracht Lil Kleine het nummer Drank & Drugs uit samen met Ronnie Flex wat inmiddels al over de 33 miljoen streams heeft. Het nummer is al een klassieker in wording en zorgde voor veel aandacht door de controversiële teksten. Sindsdien bleef het hits stromen met o.a. LoterijKrantenwijk en Alleen. In november 2017 sleept Scholten de European Music Award (EMA) voor Best Worldwide Act in de wacht. ‘Slechts een begin’ zoals hij zelf na afloop zou zeggen.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: i[email protected]