LIL KLEINE

Jorik Scholten, beter bekend onder zijn artiestennaam Lil Kleine, is een Nederlandse rapper en acteur die geboren is in Amsterdam.

LONG STORY SHORT
Op zijn achtste begon hij al met dansen en acteren en verscheen hij in een aflevering van Praatjesmakers. De video van de jonge Scholten die vertelt zijn ambities als rapper is inmiddels bekend. Deze ambities heeft hij inmiddels ruimschoots waargemaakt. Naast alle shows, media-optredens, studiosessies en megahits heeft hij een social-following met meer dan 1,6 miljoen volgers op Instagram weten op te bouwen. In totaal heeft hij op social media meer dan 2 miljoen volgers en dit maakt hem één van de grootste social media influencers van de Benelux.

HIGHLIGHTS 
Jorik werd in 2015 bij het grote publiek bekend met de track Drank & Drugs, een samenwerking met Ronnie Flex en Jack $hirak. Het nummer was niet alleen in Nederland en België een enorme hit, maar ook in Duitsland (als Stoff und Schnaps). Daarna volgden twee meervoudig platina-albums Wop! (2016) en Alleen (2017). De rapper heeft meerdere nummer één-hits op zijn naam staan, waaronder Krantenwijk, Miljonair en Verleden Tijd. Op de dag van de release van zijn album ‘Jongen van de Straat’ staat Spotify op z’n kop. Het album wordt het meest gestreamde album in Nederland in 24 uur met ruim 4,6 miljoen streams – het levert hem in één klap een gouden status op. Op Spotify zijn de (eigen) nummers van Lil Kleine meer dan 900 miljoen keer gestreamd. Hij is dan ook een van de meest gestreamde Nederlandse artiesten ooit. Onlangs scoorde Lil Kleine weer een nummer 1 hit met UHUH.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: i[email protected]