fbpx

Lijpe

Abdel “Appie” Achahbar, beter bekend als Lijpe, is een Marokkaans Nederlandse rapper afkomstig uit het dorp Maarssen. Door zijn LEIPE tracks, diverse optredens en populaire sessies heeft hij in korte tijd bewezen dat hij in de Raptop lijst hoort.

A post shared by Lijpe (@lijpee) on

Highlights

We kennen Abdel onder meer door zijn albums ‘Levensles’, ‘Jackpot’, ‘Zandloper’en ‘Tijdloos’. Wat jullie misschien niet weten is dat Lijpe met zijn single ‘Eng’ een platina status heeft bereikt. Als gast artiest op ‘Vallen in de Club’, ‘Kan er niet omheen’, ‘Mandela’ en ‘Whoosh’ heeft hij meerdere gouden en platina platen in ontvangst kunnen nemen. 

Lijpe

LONG STORY SHORT

Appie is in zijn jeugd geregeld in aanraking geweest met de politie. Door zich te focussen op het rappen wist hij deze negatieve spiraal door te breken. In eerste instantie gebruikte hij de artiestennaam “Lijpe Mocro”, terwijl hij juist alleen “Lijpe” of “Mocro” werd genoemd. Om verwarring te voorkomen kortte hij zijn naam uiteindelijk in. Verschillende albums en singles die hij uitbrengt kwamen terecht in de hitlijsten. Zijn video’s hebben miljoen views op het internet. Door ‘Ogen In Je Rug’, geschoten in Marokko, oogstte de Marokkaanse rapper veel lof. De persoon die Kees de Koning, oprichter van Top Notch, op hem wees was niemand minder dan rap icoon Kempi. Hij nam ook deel aan het ‘New Wave’ project, wat inmiddels platina bereikt heeft. Hij werd onderdeel van het succesvolste album in 2015 en stond in een uitverkocht Paradiso, Appelsap en Lowlands.