LIJPE

Abdel “Appie” Achahbar, beter bekend als Lijpe. Hij is een Marokkaans Nederlandse rapper afkomstig uit Maarssen. Door middel van zijn LEIPE tracks, diverse optredens en populaire sessies heeft hij op een korte termijn bewezen dat hij in de Raptop lijst hoort.

LONG STORY SHORT

Appie is vroeger vaak in aanraking gekomen met de politie. Door zich te focussen op het rappen wist hij deze negatieve spiraal te doorbreken. Daarnaast gebruikte hij de artiestennaam “Lijpe Mocro”, ondanks hij juist alleen “Lijpe” of “Mocro” werd genoemd. Om duidelijker te maken kortte hij zijn naam uiteindelijk in. Verschillende albums en singles die hij uitbrengt kwamen terecht in de hitlijsten.

Zijn video’s hebben miljoen views op het internet. Met de single ‘Ogen In Je Rug’, geschoten in Marokko, oogstte Lijpe veel lof. De persoon die Kees de Koning, oprichter van Top Notch, op Lijpe wees, was niemand minder dan rapicoon Kempi. Lijpe nam ook deel aan het ‘New Wave’ project, wat inmiddels platina bereikt heeft. Hij werd onderdeel van het succesvolste album in 2015 en stond in een uitverkocht Paradiso, Appelsap en Lowlands. 

HIGHLIGHTS

Lijpe heeft zijn strepen verdiend met zeer gewaardeerde albums als. ‘Levensles’, ‘Jackpot’, ‘Zandloper’, ‘Tijdloos‘, ‘Andere Leven’, ‘Fastlife’, ‘Dagboek’, ‘Verzegeld’, ‘Selfmade’ en ‘Lijpe’. Wat jullie misschien niet weten is dat hij met zijn single ‘Eng’ een platina status heeft bereikt. Als gast artiest op ‘Vallen in de Club’, ‘Kan er niet omheen’, ‘Mandela’ en ‘Whoosh’ heeft hij meerdere gouden en platina platen in ontvangst kunnen nemen. 

Zijn manier van werken is met andere woorden te beschrijven met ‘erin en eruit’. Als Lijpe er klaar voor is, geeft hij hooguit 2 dagen van te voren bericht dat hij eraan komt en 1 dag van te voren of de fans klaar zijn voor zijn zogenoemde ‘VUURWERK’. Vandaar dat het in no time VIRAAL gaat. In 2022 eindigde Lijpe als nummer vijf op de Raptop 100-lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl